Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 25.11.2018 09:46:59

Kralji tonejo vse nižje in nižje: Kralji Anžeta Kopitarja klonili doma in ostajajo zadnji v NHL

Profimedia
Ekipa Los Angeles Kings je v severnoameriški hokejski ligi NHL doma z 2:4 izgubila z Vancouver Canucks in ostala zadnja na lestvici. Slovenski zvezdnik Anže Kopitar je za domače dosegel asistenco, ko je podal Drewu Doughtyu v osmi minuti druge tretjine za izenačenje na 1:1.

Štirje zadetki so padli v drugi tretjini. Adam Gaudette v šesti minuti drugega dela in Sam Gagner v 13. sta Vancouver povedla v vodstvo z 1:0 in 2:1, Matt Luff pa je tri minute in pol pred zadnjo tretjino izenačil na 2:2.

Dvajsetletni Šved Elias Pettersson je devet minut pred koncem srečanja gostom znova zagotovil prednost, minuto in 19 sekund pred zaključkom pa je končni izid postavil Tyler Motte. Oba zadnja gola sta bila dosežena po samostojnih akcijah. Vancouver je tako končal niz osmih zaporednih porazov.

"Vedno je lepo zadeti zmagoviti gol. Imeli smo preveč zaporednih porazov, zato je lepo, da smo ponovno na zmagovalni strani. Danes smo dobro igrali," je po tekmi dejal Pettersson, ki je s 13 goli najboljši strelec lige med novinci.

Winnipeg Jets so v gosteh pri St. Louis Blues zmagali z 8:4, kar pet golov pa je zadel Patrik Laine, ki je postal šele tretji igralec po sezoni 1997/98, ki je zadel petkrat na eni tekmi. Nazadnje je to uspelo Johanu Franzenu, ki je februarja 2011 petkrat zadel za Detroit Red Wings.

"Zdi se mi, da je vsakič, ko sem se dotaknil ploščka, ta nekako šel noter. Očitno je bil tak večer. Mislim, da je bila to odlična noč zame in za moje soigralce. Poskušal sem doseči le gol. Nisem razmišljal o rekordih lige," je po tekmi dejal Laine, ki je z 19 goli v letošnji sezoni, na zadnjih štirih tekmah je zadel enajstkrat, trenutno najboljši strelec NHL.



Moštvo Buffalo Sabres, vodilna ekipa vzhodne konference, je prišlo še do devete zaporedne zmage, kar je drugi najdaljši niz zmag v zgodovini kluba. Uspešnejši je bil zgolj v sezoni 2006/07, ko je na začetku sezone zmagal desetkrat zapored. Tokrat je bil Buffalo v gosteh s 3:2 po kazenskih strelih boljši od Detroit Red Wings, v sedmi seriji je odločilni gol zadel Sam Reinhart.

Toronto Maple Leafs je bil s 6:0 boljši od moštva Philadelphia Flyers. Andreas Johnsson je v prvi tretjini v razmaku sedmih minut in 35 sekund dosegel svoj prvi hat trick v ligi NHL. S 34 obrambami se je izkazal tudi vratar Toronta Garret Sparks.

Hokejisti Pittsburgh Penguins so doma s 4:2 premagali Columbus Blue Jackets. Za domače je tri gole dosegel Jake Guentzel, kar je bil njegov prvi hat trick v rednem delu sezone.

Colorado Avalanche je doma s 3:2 ugnal Dallas Stars. Colorado je tri minute pred koncem tekme zaostajal z 1:2, potem pa sta v razmaku slabe minute zadela J.T. Compher in Mikko Rantanen ter tako poskrbela, da je zmaga ostala doma.

Moštvo Los Angelesa bo igralo v noči na ponedeljek po slovenskem času še drugo domačo tekmo zapored, ko bodo na drugi strani stali igralci Edmonton Oilers.

Izidi
New York Rangers - Washington Capitals       3:5
St. Louis Blues - Winnipeg Jets              4:8
Toronto Maple Leafs - Philadelphia Flyers    6:0
Montreal Canadiens - Boston Bruins           2:3
Detroit Red Wings - Buffalo Sabres           2:3 (kazenski streli)
Florida Panthers - Chicago Blackhawks        4:5 (podaljšek)
New York Islanders - Carolina Hurricanes     4:1
Pittsburgh Penguins - Columbus Blue Jackets  4:2
Colorado Avalanche - Dallas Stars            3:2
Vegas Golden Knights - San Jose Sharks       6:0
Los Angeles Kings - Vancouver Canucks        2:4
(Anže Kopitar podaja v 22:58 min. za Los Angeles)
Značke: hokej, nhl

Članki iz rubrike