pia skofic - ms Odkrito.si

Znana vremenarka bo povila vnuka Gašparju ...

irina ribnikova Svet24.si

15-letni Irini med kopeljo v vodo padel mobilnik, ...

Žalostna ženska Petisvet.si

Bolje zlomljena kost kot zlomljen duh

Vladimir Putin Svet24.si

VIDEO: Odkritje v arhivu Stasija: Pa saj to je ...

titanik Svet24.si

Lov na Titanik le krinka – Američani so v ...

Kylie Jenner Najstnica.si

Je Travis res prevaral Kylie ali je to ...

reka ljubezni Njena.si

Konec Reke ljubezni zaznamoval razhod Irene in ...

STA
STA
0 24.11.2018 20:00:29

V Londonu nič novega! Spet tisto, kar smo že videli desetkrat

Norveški šahist Magnus Carlsen in njegov ameriški izzivalec Fabiano Caruana sta v boju za svetovnega prvaka v Londonu remizirala še v 11. partiji, tako da je izid izenačen na 5,5:5,5 točke.

"Od začetka nisem bil zadovoljen in sem zato igral previdno. Malce sem sicer poskusil z napadom, a nič resnega. V tem položaju pač ni razloga, da bi igral neko noro partijo," je povedal Carlsen, ki brani naslov.

V ponedeljkovi, 12. partiji bo z belimi figurami igral Caruana. "Zelo bo napeto za oba. Ne bom norel ali kaj podobnega, ampak bom vseeno poskusil pritisniti nanj," pravi Caruana.

Šahista sta tako le še podaljšala rekord, saj sta že po prejšnji partiji z desetimi zaporednimi remiji poskrbela za najdaljši niz zaporednih remijev v 132-letni zgodovini bojev za svetovnega prvaka.

Predvidoma bo dvoboj z nagradnim skladom milijon dolarjev trajal 12 partij, zmagovalec pa bo tisti, ki bo prej prišel do 6,5 točke. Če bosta šahista še v ponedeljek remizirala, pa bo o prvaku odločal dodatek v obliki štirih pospešenih partij, če pa tudi po tem prvak ne bo znan, bosta na sporedu še dve partiji pospešenega šaha.

Značke: šah, carlsen, caruara

Članki iz rubrike