rosvita02 Odkrito.si

Priznanje: Rosvita Pesek spregovorila o prepirih z...

Vrtec_3 Svet24.si

Drama v vrtcu: Zalezovala je celo babice in dedke ...

denar evro Petisvet.si

Če ga najdete, ga dobro poglejte! Vreden je več,...

reševanje, volk Svet24.si

FOTO: Misleč, da je pes, so se pognali v ledeno ...

katarina kresal 1 Svet24.si

Nekdanja ministrica Katarina Kresal v vlogi ...

andrej škufca Njena.si

Andrej Škufca svetu predstavil sina Valentina!

Ana Dolinar Njena.si

Ana Dolinar bo spet mamica

STA
STA
0 24.11.2018 20:00:29

V Londonu nič novega! Spet tisto, kar smo že videli desetkrat

Norveški šahist Magnus Carlsen in njegov ameriški izzivalec Fabiano Caruana sta v boju za svetovnega prvaka v Londonu remizirala še v 11. partiji, tako da je izid izenačen na 5,5:5,5 točke.

"Od začetka nisem bil zadovoljen in sem zato igral previdno. Malce sem sicer poskusil z napadom, a nič resnega. V tem položaju pač ni razloga, da bi igral neko noro partijo," je povedal Carlsen, ki brani naslov.

V ponedeljkovi, 12. partiji bo z belimi figurami igral Caruana. "Zelo bo napeto za oba. Ne bom norel ali kaj podobnega, ampak bom vseeno poskusil pritisniti nanj," pravi Caruana.

Šahista sta tako le še podaljšala rekord, saj sta že po prejšnji partiji z desetimi zaporednimi remiji poskrbela za najdaljši niz zaporednih remijev v 132-letni zgodovini bojev za svetovnega prvaka.

Predvidoma bo dvoboj z nagradnim skladom milijon dolarjev trajal 12 partij, zmagovalec pa bo tisti, ki bo prej prišel do 6,5 točke. Če bosta šahista še v ponedeljek remizirala, pa bo o prvaku odločal dodatek v obliki štirih pospešenih partij, če pa tudi po tem prvak ne bo znan, bosta na sporedu še dve partiji pospešenega šaha.

Značke: šah, carlsen, caruara

Članki iz rubrike