Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 24.11.2018 21:27:56

Calcita Volley vsaj začasno na prvo mesto

Odbojkarice Calcita Volleyja so z gladko zmago proti Ankaranu izkoristile dejstvo, da bo derbi sedmega kroga 1. DOL za ženske med Novo KBM Branikom in GEN-I Volleyjem šele v nedeljo, in vsaj za en dan prevzele vodstvo na lestvici.

Zmaga na Obali je bila že njihova sedma, doslej so izgubile le en niz. Zanjo sta ob standardno dobri Oliveri Kostić najbolj zaslužni Sara Valenčić in Tina Kaker, ki sta dokazali, da se v rodnem Kopru, kjer domače tekme igrajo odbojkarice Ankarana, odlično počutita. Valenčičeva, nekdanja reprezentantka in povratnica v kamniško vrsto, je bila s 17 točkami najučinkovitejša igralka tekme, Kakerjeva pa se je izkazala s servisi in igro v napadu, za njeno osnovno nalogo, bloke, pa niti ni bilo veliko priložnosti, saj so gostje večino dela opravile že s servisi, dosegle so tudi 12 asov. Gostiteljice so imele zelo slab sprejem, ki mu ni pomagala niti nekdanja reprezentantka Katja Medved. Kamničanke so do gladke zmage prišle brez Kanadčanke Lucy Charuk.

Njihove mlajše kolegice iz ekipe Calcit Volley II so odigrale najbolj izenačeno sobotno tekmo. Ohrabrene z uvrstitvijo na zaključni turnir slovenskega pokala so se presenetljivo dobro upirale Formuli Formis, ki je dobila izenačena prva dva niza, drugega tudi s precej sreče. Na krilih razpoložene Eve Zatković pa je tretji pripadel Kamničankam, ki so nato izvrstno odigrale tudi četrti niz, z asom Sare Sitar so na začetku vodile s 5:1, nato v končnici tudi 23:21, a jim je zmanjkalo izkušenj, prednosti niso zadržale, tako da so točke odšle v Rogozo.

Na preostalih dveh tekmah posebne razburljivosti ni bilo, Luka Koper je brez večjih težav zmagala v Ljutomeru, v njihovih vrstah se je najbolj izkazala bosanska reprezentantka Iman Isanović, dosegla je 19 točk, SIP Šempeter, ki je med tednom v pokalu namučil Novo KBM Branik, pa se v Puconcih prav tako ni posebej namučil.

CALCIT VOLLEY II - FORMULA FORMIS 1:3 (-22, -25, 22, -23)
* Športna dvorana Kamnik, gledalcev 100, sodnika: Klinar, Markelj.
* Calcit Volley II: Krašovec 12, Špoljarič 7, Šeme, Topić, Lužovec 6, Javornik, Juhant, Ahačič, Bošeska, Žužek 6, Zatković 24, Sitar 8, Jerala 10, A. Gojak.
* Formula Formis: Bavdaž 9, Milosavljević 5, Sešel, Ajnihar 2, Ertl 1, Zdovc Sporer, Tupikina 13, Vovk 11, Trlep, Košenina 11, Džaković 22, Pravdič.

ROTO_KEMA PUCONCI - SIP ŠEMPETER 0:3 (-27, -18, -20)
* Zelena dvorana Puconci, gledalcev 100, sodnika: Goznik, Oman.


* Roto Kema Puconci: Svetanič, Vinkovič 5, Škraban 7, Kerbler 1, D. Oletič 4, Vilfan 9, Pintarič 14, Šadl, Kovač 7, M. Oletič, Mikl, Gjegjek.
* SIP Šempeter: Mo. Božič 3, Praunseis 5, Podbregar, Forštnarič 5, Žnidar 14, Vrhovnik 8, Lekše 2, Mazej, Lakovšek 16.

LJUTOMER - LUKA KOPER 0:3 (-19, -13, -21)
* Dvorana Ljutomer, gledalcev 200, sodnika: Tovornik, Suljkanović.
* Ljutomer: Rosić, Makoter 4, Kutnjak 6, Petek 5, Hochstatter 2, Anželj 5, V. Kosi 3, Nedok, N. Kosi 1, Rakuša.
* Luka Koper: Đukić, Raič 7, Isanović 19, Kušar, Letnik 4, Dodič 8, Haupt, Simčić, Kocet, Jovič 4, Pešić 4.

ANKARAN HRVATINI - CALCIT VOLLEY 0:3 (-13, -15, -16)
* Dvorana OŠ A. Ukmar, gledalcev 80, sodnika: Novak, Hodžić.
* Ankaran Hrvatini: Tozan, Krstić 5, Pangerc, Angelini 2, Medved, Pavič 5, Cerovac 1, Ćorić 9, Lovšin 1, Trobec 4, Omerdić, Barut.
* Calcit Volley: Valenčič 17, Kotnik, P. Marušič, Š. Marušič 1, Mihalinec 6, Pogačar, Kostić 12, Janežič, Charuk, Kaker 11, Zorman 7.

Značke: odbojka, dp, calcit

Članki iz rubrike