Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 15.11.2018 11:30:22

Prvaki poraženi v Winnipegu, uspešen dan za gostitelje

Reuters
V severno-ameriški profesionalni hokejski ligi NHL so v noči na četrtek odigrali štiri tekme, na vseh so se veselili gostitelji. V Winnipegu so padli aktualni prvaki iz Washingtona, gostitelji so jih premagali s 3:1, Vegas je s 5:0 ugnal Anaheim, Chicago z 1:0 St. Louis, Columbus pa s 6:3 Boston.

Winnipeg je v letošnji sezoni v zelo dobri formi. Trenutno je peta najuspešnejša ekipa lige in tretja ekipa zahodne konference, proti Washingtonu, ki mu zaenkrat ne gre po načrtih, je zabeležila tretjo zaporedno zmago. Gosti so z golom Čeha Jakuba Vrane sicer vodili po prvi tretjini, v drugi je izenačil Mark Scheifele, za preobrat je poskrbel Ben Chiarot, minuto pred koncem pa je nato prazno mrežo zatresel še Kyle Connor.

Chicago je z nogometnim izidom 1:0 prekinil črno serijo osmih zaporednih porazih in prvič, od kar jih vodi novi trener Jeremy Colliton, zmagal. Tekmec je bil za prekinitev neprijetnega niza idealen, St. Louisu gre v prvenstvu še slabše kot Chicagu, trenutno je na predzadnjem mestu lige, za štiri točke slabši je le Los Angeles slovenskega asa Anžeta Kopitarja. Edini gol na tekmi je v zadnji tretjini dosegel Brent Seabrook, ki je izkoristil številčno premoč svoje ekipe.



Vegas je brez težav premagal Anaheim, njegov vratar Marc-Andre Fleury je tretjič v sezoni ostal brez prejetega gola, za to je ubranil 29 strelov. Njegovo delo so z zadetki kronali Cody Eakin dvakrat, Alex Tuch, Nick Holden in Čeh Tomaš Hyka.

Rojak slednjega David Pastrnak, najboljši strelec lige, je nadaljeval svoje učinkovite predstave, v Denverju je za svoj Boston dosegel gol in podajo, kar pa ni bilo dovolj za rezultatski uspeh. Z njegovim in pa z dvema goloma Jakea DeBruska so gosti sicer vodili s 3:1, a zadnjih pet zadetkov so dosegli domači. Pri njih se je najbolj izkazal Finec Mikko Rantanen, ki je v statistiko vpisal gol in dve podaji.

Izidi
Chicago Blackhawks - St. Louis Blues  1:0
Winnipeg Jets - Washington Capitals   3:1
Colorado Avalanche - Boston Bruins    6:3
Vegas Golden Knights - Anaheim Ducks  5:0
Značke: hokej, nhl

Članki iz rubrike