Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 14.11.2018 17:44:57

Dobovec tudi tokrat neuspešen proti Interju

Slovenski prvaki v fusalu, nogometaši Dobovca, so izgubili uvodno tekmo turnirja skupinskega dela lige prvakov. V Alytusu jih je pričakovano premagal branilec naslova, španski Inter, ki je bil boljši s 5:1 (3:0). Edini gol za Slovence je v 37. minuti dosegel Klemen Duščak, ki je znižal izid na 1:4.

Slovenski prvaki se niso osramotili, favoriziranemu tekmecu so nudili boljši odpor kot v doslej edini medsebojni tekmi pred tremi leti, ko so izgubili z 0:8. Na igrišču niso bili nič slabši od Špancev, a so zamudili preveč priložnosti, medtem ko so bili petkratni evropski prvaki učinkovitejši.

Madridčani so že do prvega polčasa vodili s 3:0, čeprav so se Slovenci dobro borili. Na začetku so se v glavnem branili, po prejetem prvem golu v 11. minuti, ko je "udaril" eden najboljših igralcev dvoranskega nogometa na svetu, Portugalec Ricardinho, po njegovem poskusu s "špičko" je pred golom žogo preusmeril Humberto, pa so celo nekajkrat nevarno zagrozili.

Dvakrat je nevarno streljal Žiga Čeh, prvič je žoga zletela mimo desne vratnice, pri drugem strelu pa se je izkazal vratar Jesus Herrero, ki je bil zbran tudi ob dobrem poskusu Kristjana Čujeca. Na drugi strani so bili Španci bolj natančni, prosti strel z devetih metrov po akumuliranem prekršku je v 16. minuti izkoristil Brazilec Gadeia, nato je nesporazum v slovenski obrambi v 19. minuti kaznoval še Rafael Bebe.


V nadaljevanju je bil Dobevec nevarnejši tekmec. V sedmi minuti se je Čujec lepo prebil pred vratarja, nato pa je pod prekrškom, ki ga sodnik ni dosodil, slabše streljal, isti igralec je štiri minute pozneje zadel prečko, v 12. minuti pa Rok Mordej ni izkoristil lepe podaje Alena Fetića. Neučinkovitost in še eno veliko napako slovenske obrambe oziroma Roberta Grbića je v 34. minuti kaznoval Adrian Pola.

Dobre tri minute pred koncem je častni gol za Slovence po podaji Čujca dosegel Klemen Duščak.

Končni izid je po lepi akciji v zadnji, 40. minuti postavil Elisandro.

V četrtek se bodo slovenski prvaki pomerili z domačim Vytisom.

Značke: futsal, liga prvakov

Članki iz rubrike