Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

pakiranje Njena.si

Celotnega pakiranja in selitve v oddaji ne vidite

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 08.10.2018 09:40:45

Kopitar je že vroč: Druga tekma drugi zadetek

Profimedia
Ekipa Los Angeles Kings je v severnoameriški hokejski ligi NHL premagala Detroit Red Wings s 4:2 in zabeležila prvo zmago v novi sezoni. Slovenski zvezdnik Anže Kopitar je za zmagovite gostitelje prispeval prvi zadetek, ki ga je zabil v peti minuti druge tretjine. Izbran je bil za enega izmed treh najboljših igralcev dvoboja.

Kralji so na svoji uvodni tekmi nove sezone doma po podaljšku z 2:3 izgubili z moštvom San Jose Sharks, tudi na tem srečanju pa je Kopitar dosegel prvi zadetek za svoje moštvo. Tretja tekma sezone Kopitarja in druščino čaka v noči na sredo po slovenskem času na gostovanju proti ekipi Winnipeg Jets.

Igralci Toronto Maple Leafs so s 7:6 premagali Chicago Blackhawks, po 19 sekundah podaljška pa je zmago gostom zagotovil Morgan Rielly. John Tavares je dosegel svoji prvi hat trick za Toronto in s dvema goloma v razmaku 55 sekund v zaključku zadnje tretjine poskrbel, da se tekma še ni končala po rednem delu. Ekipa Carolina Hurricanes je z 8:5 odpravila New York Rangers, ki je sicer še na začetku zadnje tretjine vodil s 5:4, nato pa so gostitelji s štirimi zadetki v nizu v razmaku 13 minut pripravili popoln preobrat.



V mestu angelov je ruski zvezdnik Ilija Kovalčuk, ki je bil na letošnjih zimskih olimpijskih igrah izbran za najkoristnejšega igralca, je dosegel svojo štiristoto podajo v ligi NHL, ko je bil skupaj z Jakom Muzzinom podajalec pri uvodnem zadetku Kopitarja.

Alex Iafallo je dvakrat premagal vratarja gostov, prvič v 10. minuti zadnje tretjine, ko je povišal vodstvo domačih na 3:1, nato pa je 21 sekund pred koncem postavil še končal izid, ko je po zamenjavi vratarja za napadalca zadel prazno mrežo gostov. Ti so slabe štiri minute po Kopitarjevem golu prek Anthonyja Manthe izenačili na 1:1, na 2:3 pa je zaostanek znižal Dylan Larkin štiri minute pred koncem srečanja.

Izidi
Los Angeles Kings - Detroit Red Wings      4:2
(Anže Kopitar zadetek v 23:41 min. za Los Angeles)
Carolina Hurricanes - New York Rangers     8:5
Chicago Blackhawks - Toronto Maple Leafs   6:7 (po podaljšku)
Značke: hokej, nhl

Članki iz rubrike