Teja Gregorin Odkrito.si

Kaj se dogaja s Tejo Gregorin po dopinški aferi?

thordis-elva 2 Svet24.si

S svojim posiljevalcem je napisala knjigo o ...

ženska Petisvet.si

10 čudežnih živil, ki ubijajo staranje kože

injekcija Svet24.si

Šokantno: večina antibiotikov se porabi v ...

starejša gospa, babica Svet24.si

102-letnica pretepla in zadavila sostanovalko v ...

Rene Mlekuž je presrečen, ker jo je našel Njena.si

Znan Slovenec po ločitvi pokazal novo izbranko

eva poklič Njena.si

Kaj se je zaradi šova zgodilo z Evo?

ZŠIS
ZŠIS
0 07.10.2018 22:01:34

Uspešna promocija v Celju

Celje v pricakovanju SPINT 2018
ZŠIS-POK
Čez devet dni se bo v Celju pričelo svetovno prvenstvo v namiznem tenisu za športnike invalide SPINT 2018.

Kar 325 tekmovalk in tekmovalcev iz 54 držav se bo zbralo v knežjem mestu, ki pripravljeno čaka tekmovanje, ki ga organizirata Zveza za šport invalidov Slovenije Paraolimpijski komite (ZŠIS-POK) in Namiznoteniška zveza Slovenije. To so Celjanke in Celjani dokazali v soboto, ko so v mestnem jedru pozdravili slovensko namiznoteniško reprezentanco v postavi Barbara Meglič, Luka Trtnik in Primož Kancler. S Celjani in Celjankami so kramljali, igrali namizni tenis ter se odkrito priporočili za podporo na skorajšnjem tekmovanju v dvorani Zlatorog, kamor bo vse dni dogodka vstop prost!

"Naš tokratni namen je bil, da vzpodbudimo Celje, da si v dvorani Zlatorog ogledajo pravi spektakel, ki bo organizacijsko presegel vsa dosedanja svetovna prvenstva. Zagotovo bo kaj videti, predvsem pa svetovno namiznoteniško elito," je ob obisku v Celju pristavil Damijan Lazar, predsednik ZŠIS-POK in prvi mož organizacijskega odbora SPINT 2018.

Računa na navijače

"Še 11 dni je ostalo. Kar smo naredili, smo naredili. V prihodnjih dneh bo še nekaj treninga, da se pri sebi pomirim. Veselim se tekmovanja, čaka pa nas huda konkurenca. Prepričana sem, da bomo pokazali dovolj borbenosti," razmišlja Barbara Meglič, ki se je v ekshibicijski tekmi pomerila tudi z nekdanjim boksarskim asom Dejanom Zavcem in navdušila. "Dobro je bilo, Dejan je imel tudi pomoč, pridružil se mu je Kensuke Cučija, predsednik Toyote v Adria regiji," je pristavila naša reprezentantka. "Vesela sem, ker se je v Celju zbralo kar nekaj ljudi. Veseli bomo, če nas bodo podprli tudi v dvorani Zlatorog," se nadeja Barbara.

Poklon Dejana Zavca

Dogodek je navdušil tudi nekdanjega boksarskega šampiona in svetovnega prvaka Dejana Zavca. "Precej premalo izkušenj imam s športom invalidov. Za nas se zdi nekaj kar samoumevno, za športnike invalide pač ne. Da se sploh lahko začnejo ukvarjati s športom, morajo premagati obilo ovir. Zato so zame zmagovalci že, preden se tekma sploh začne. Pa ne mislim tu na usmiljenje, ampak zavoljo truda, ki ga vlagajo," je bil jasen Zavec.

Dobrodošli v Celju

"Mesto Celje je mesto športa, športa s srcem. Imamo številna društva in posameznike ter sodobno športno infrastrukturo. Ponosni smo na sleherni uspeh. Veselimo se svetovnega prvenstva v namiznem tenisu za invalide, ki se začne 17. oktobra," pa sporoča mag. Darja Turk, podžupanja Mestne občine Celje.

Številni mimoidoči so se preizkusili v igri z našo reprezentanco, ki je podelila več kot 200 podpisanih žogic. V Celju so se predstavili tudi podporniki ZŠIS in tega prvenstva: Zavarovalnica Triglav, Lidl Slovenija in Toyota Slovenija.

Članki iz rubrike