Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 03.09.2018 10:55:25

Branilec iz mesta greha na hladnem na uvodu lige NHL

Reuters
Branilec hokejske ekipe Vegas Golden Knights Nate Schmidt zavoljo kršenja protidopinških pravil ne bo smel igrati na uvodnih dvajsetih tekmah v sezoni 2018/19, je odločilo vodstvo ameriške hokejske lige NHL.

V krvi 27-letnega Schmidta so našli majhno količino prepovedane snovi, hokejist pa je odločno zavrnil zlorabo dopinga. "V svoji prehrani sem uporabljal zgolj dodatke, ki mi jih je priporočila zdravniška služba moje ekipe. V minuli sezoni sem opravil dva dopinška preizkusa in obakrat sem bil negativen," je v zvezi s tem med drugim dejal Schmidt, medtem ko je zasedba iz Las Vegasa v izjavi za javnost zapisala, da je "trdno prepričana, da je bila prisotnost prepovedane snovi pri Schmidtu povsem naključna in nenamerna".


Zasedba iz mesta greha je bila hit minule sezone. V krstni sezoni v ligi NHL je slavila v končnici zahodne konference, v velikem finalu Stanleyjevega pokala pa je morala priznati premoč Washingtonu, ki je v zmagah slavil s 4:1.

Schmidt, ki je pred prihodom v glavno mesto Nevade igral prav za Washington, bo lahko sodeloval v trenažnem procesu svojega kluba, ne bo pa smel nastopiti na nobeni pripravljalni tekmi, prav tako bo manjkal na uvodnih dvajsetih tekmah v začetku najmočnejše hokejske lige na svetu.

Značke: nhl, doping, kazen

Članki iz rubrike