ženska Dobra karma

Blagor njej! Zakaj že? Saj na svetu ne obstojamo ...

Rikki Neave Svet24.si

Je šestletnika zadavil 13-letnik? Golo truplo ...

jansa tonin FB Reporter.si

Matej Tonin se bo uklonil Janezu Janši in ne bo ...

Sezona oddajanja napovedi za odmero davkov Svet24.si

Afera na občini Šmarješke Toplice, nekdanja ...

86695155_10157860848386093_854939220525973504_o Necenzurirano

Zato bi se morali bati Orbana in njegovih ...

Anja Baš Njena.si

Slovenska pevka prvič postala mamica

klara-perko Njena.si

Sanjski moški: Klara se je v šovu slekla do ...

STA
STA
0 02.09.2018 18:40:58

Faggioli dobil letošnjo izvedbo Ilirske Bistrice

Italijan Simone Faggioli (Norma M20 FC) je zmagovalec letošnje gorsko-hitrostne dirke Ilirska Bistrica, predzadnje postaje evropskega prvenstva. Drugi je bil vodilni v skupnem seštevku, njegov rojak Christian Merli (Osella FA 30 Zytec), tretji pa slovenski dirkač Patrik Zajelšnik (Norma M20 FC).

V kategoriji turnih avtomobilov je zmago slavil domači voznik Milan Bubnič (Lancia Delta Integrale) pred Avstrijcema Karlom Schagerlom in Wernerjem Hoferjem.

Za Faggiolija, ki je imel letos težave s poškodbami in se je v karavano vrnil šele na prejšnji dirki v Švici, je današnja zmaga na že 24. dirki Petrol Ilirska Bistrica sedma: z njo je podaljšal niz uspehov od leta 2014, ima pa še zmagi iz let 2011 in 2009.

Merli pa si je z današnjim drugim mestom že zagotovil letošnji skupni naslov v Evropi; njegov rojak Andrea Bormolini, edini, ki ga je še ogrožal, je namreč končal šele na 19. mestu, tako da ima Faggioli pred zadnjo dirko čez 14 dni v Buzetu na Hrvaškem neulovljivo prednost v seštevku v elitni kategoriji II; prvak je že v Sloveniji postal tudi Čeh Lukaš Vojaček v kategoriji I.

Potem ko so imeli prireditelji v soboto zaradi ploh precej težav na treningih na progi med Ilirsko Bistrico in Šembijami, so danes imeli več sreče z vremenom. Prva vožnja se je začela s 173 dirkači, kolikor jih je od 213 prijavljenih po tehničnem pregledu in sobotnem treningu ostalo v konkurenci, končala pa po nekaj prekinitvah zaradi zdrsov s proge končala po treh urah in pol. Najhitrejši je bil rekorder proge (lanskih 1:59,558) Faggioli, ki se je približal času dveh minut (2:00,672), za njim pa sta se zvrstila Merli in najhitrejši Zajelšnik. Zaradi tehnične okvare nastopa ni končal Vladimir Stankovič (Dallara T-2), eden izmed večjih slovenskih upov za visoko uvrstitev.

V drugi vožnji si je serijski evropski prvak Faggioli, ima devet naslovov, zanesljivo privozil še sedmo zmagoslavje na največji slovenski avtomobilistični prireditvi. Na koncu je bil drugi Merli, tretji pa Zajelšnik, na četrto mesto v skupni razvrstitvi pa je napredoval Francoz Sebastien Petit.

Značke: avtomobilizem, sta

Članki iz rubrike