favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

ela mei2 Njena.si

Skrito v raju: 'Ela' nenadoma vidno spremenjena?

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
0 22.05.2018 09:47:47

Washington izsilil sedmo tekmo polfinala NHL

Hokejisti Washington Capitals so slavili do zdaj najpomembnejšo zmago v končnici severnoameriškega prvenstva NHL, potem ko so na šesti tekmi polfinala lige premagali Tampa Bay Lightning s 3:0 in v boju na štiri zmage dvoboj izenačili na 3:3. Tako bo finale vzhodne konference odločila sedma tekma, ki bo v sredo na Floridi.

Zmagovalec sedme tekme se bo v velikem finalu lige NHL za Stanleyjev pokal pomeril z novinci v prvenstvu, Vegas Golden Knights, ki so na poti do finala že v prvem krogu končnice zahodne konference ekspresno izločili tudi Los Angeles Kings Anžeta Kopitarja.

V ameriški prestolnici je za gostitelje dva gola zadel T.J. Oshie, enega Devante Smith-Pelly, vratar Braden Holtby pa je zaustavil vseh 24 strelov gostov, kar mu je v končnicah uspelo petič v karieri. Washington je po vodstvu v seriji z 2:0 nato izgubil tri tekme v nizu in se znašel na robu prepada, s to zmago pa je podaljšal upanje na preboj v boj za glavno lovoriko sezone.



"Zavedali smo se, da moramo zaigrati tako kot na začetku serije in da lahko le na ta način zmagamo. Na sedmi tekmi bo šlo na nož in storili bomo vse potrebno, da v tej bitki zmagamo," je dejal Oshie.

Slednji je prvi zadetek dosegel v 16. minuti druge tretjine ob igralcu več na ledu, ko je po podaji Nicklasa Backstroma plošček poslal mimo ruskega vratarja Andreja Vasiljevskega. Nato je v 11. minuti zadnje tretjine na 2:0 povišal Smith-Pelly, v poskusih gostov, da bi z zamenjavo vratarja za napadalca prišli do prvega zadetka, pa je prazno mrežo 50 sekund pred koncem zadel Oshie. Ponovno je bil podajalec Backstrom.

Značke: hokej, nhl

Članki iz rubrike