Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

ou
ou
0 21.05.2018 13:34:52

Na posamičnem SP v kegljanju za člane je cilj kolajna

Z odprtjem se je včeraj začelo sedmo posamično SP v kegljanju za člane. Odprtje je bilo povezano z romunsko kulturo in njihovo zgodovino, sicer pa je mesto Cluj zelo športno mesto, kjer je nogomet v prvem planu.

V Romunijo je slovenska ekipa pripotovala v soboto zvečer, včeraj pa so si naši reprezentanti ogledali tudi finale posameznikov mlajših članov in navijali za mlajše kolege. V Romunijo so odpotovali štiri dekleta in štirje fantje s trenerjema Ladom Gobcem in Robertom Blaho. V Romuniji se bosta ekipi pridružili še Brigita Strelec, ki je bila tu že ves teden v vlogi trenerke mlade reprezentance, in pa njena hči, Anja Forštnarič, ki se je na prvenstvu zelo izkazala. Trener Gobec bo imel tako šest posameznic na prvenstvu, s šestimi dekleti pa bodo tekmovali tudi Čehi, Madžari, Nemci, Hrvati in Srbi, sicer pa bo nastopilo 64 posameznic, ki bodo danes in jutri opravile uvodne nastope. V šestnajstino finala se bo uvrstilo najboljših 32 igralk, ki pa se bodo v tem razporedile po rezultatih. Trener Gobec, sicer eden najuspešnejših trenerjev na svetu, je pred začetkom kljub težavam še vedno zelo optimističen. Za naš časnik je dejal: »Res je. Imamo kar veliko težav in lahko rečem, da imamo dobesedno prenovo reprezentance. Barbara Fidel ne igra več, kot pravi, zaradi pomanjkanja motivacije. Zaradi obvez v službi ni tu v Romuniji niti sester Savič, Rade in Nade, pa tudi na Anjo Kozmus iz enakih razlogov ne morem računati. Toda je, kar je, in tudi teh deklet, ki bodo nastopila, ne smemo podcenjevati. Tudi one so sposobne narediti dober rezultat, toda večina bo morala ob svojem prvem nastopu imeti tudi dober dan. Med pripravami pa sta vseskozi v visokem ritmu igrali Strelčeva in Sajkova in od njiju lahko realno pričakujemo največ. Vseeno pa smo pred začetkom prvenstva optimisti.«

Mnogo optimizma pa je tudi pri selektorju moške reprezentance Robiju Blahi. Glede na naš mednarodni koeficient imamo tukaj štiri posameznike, polno zasedbo pa ima tukaj pet reprezentanc: Hrvaška, Srbija, Nemčija, Madžarska in Češka. Po začetni aklimatizaciji je Blaha, potem ko si je ogledal finale posameznikov med mlajšimi člani, kjer so nastopili tudi njegovi kandidati, povedal: »Z mladimi sem bil tukaj zelo zadovoljen. Opažam, da je Juvančič opravil odlično delo. Fantje, ki so prišli, komaj čakajo na začetek prvenstva, vsi so močno lačni kegljev. Glede na pripravljenost bi morali vsi priti skozi prvi krog. Se pa zavedam, da bo glede na tukajšnje razmere norma za napredovanje visoka. Težko karkoli rečem o rezultatih, veliko bo odvisno od razporeda v nadaljevanju. Treba je priznati, da je tu nekaj igralcev, ki so resnično vrhunski in lahko v vsakem trenutku pridejo do 700 kegljev. Pri nas še nimamo takega asa. Toda prepričan sem, da se bo tudi razvil; nekaj jih je na dobri poti, a morajo to še razčistiti v svojih glavah. Verjamem pa, da bo vsak dal vse od sebe.«


SP bodo dekleta odprla ob deveti uri, deset minut čez deseto uro pa bo nastopil naš prvi, Mataj Lepej. Drugi bo Davor Sobočan, ki bo nastopil ob 14.50, eno skupino pred njim bo na vrsti naša druga igralka, medtem ko bo tretja začela ob 17.10.

Mladi izvrstno zaključili prvenstvo
Zelo uspešni pa so bili naši mlajši člani na 19. SP. Potem ko so fantje v ekipni konkurenci osvojili srebrno kolajno, pa so za pravi podvig poskrbeli v tandem dvojicah – mladi igralki, članici Celja Tia Schatz in pa Bele krajine Tina Mržljak, sta postali svetovni prvakinji. Sobota je našemu kegljanju prinesla še dve kolajni, v mešanih dvojicah sta jo prva osvojila Anja Forštnarič in Timi Jurančič. Oba sta se zelo zanesljivo uvrstila v veliki finale, v katerem pa sta se pomerila s Srboma, Lukačevo in Kličaričem. V prvem nizu sta naša z vrhunsko predstavo zmagala s kar 174:147, toda Srba sta se v drugem nizu uspela vrniti in zmagati s 161:148. V dodatnih metih pa je bila sreča na strani Srbije, ki je podaljšek dobila z 32:27. Slovenci so se nato veselili še brona, ki ga je v sprintu osvojil Kranjčan Anže Bajželj; v polfinalu je izgubil s Srbom Vojnovićem z 0:2.

Značke: kegljanje, šport

Članki iz rubrike