Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Stane Kadunc
Stane Kadunc
0 21.05.2018 20:19:33

Izvrsten nastop Mateja Lepeja

Eva Sajko ob metu
V Romuniji se je začelo sedmo svetovno prvenstvo v kegljanju za člane.

V nedeljo zvečer je bilo svečano odprtje, v ponedeljek zjutraj pa so steze v novi dvorani v športnem centru zavzeli igralci. Že v uvodni skupini je nastopila prva Slovenka, Irena Mejač iz tržiškega Ljubelja. Vseskozi se je mučila in ni našla svoje prave igre. Žal je imela nad svojo igro premalo nadzora in rezultata zaradi tega ni bilo. Kljub temu, da ni delala kakšnih večjih napak niti praznih metov, je končala pri 543 kegljih, kar pa je seveda občutno premalo za nadaljevanje turnirja. Mnogo več zadovoljstva nam je potem privoščil Pivčan Matej Lepej, sicer član aktualnih prvakov Konstruktorja. Že sam start je bil odličen, končal je pri 177 kegljih. Zelo podobno je bilo tudi nadaljevanje, saj je nastop zaključil pri 679 kegljih, kar je absolutno najboljši rezultat do zdaj na tem kegljišču. S tem rezultatom bo visoko kotiral po uvodnem delu in bo za nagrado dobil lažjega (?) tekmeca. Kasneje je našega Mateja prehitel le aktualni svetovni prvak Vilmoš Zavrako, toda le za tri keglje, kar pa daje še večjo vrednost rezultatu našega »bombarderja« iz Pivke.

Druga slovenska igralka je bila Eva Sajko, ki v zadnjem času igra v Avstriji in je ena tihih adutov za dober dosežek na prvenstvu. Mariborčanka ni ravno najboljše odprla svojega nastopa, v čiščenju si je privoščila še dve »ribici«, toda v drugem in tretjem nizu le dvignila svojo raven igre. Na koncu je pristala pri 597 kegljih, kar bo zanesljivo dovolj za drugi krog, bo pa uvrščena malce nižje od pričakovanj, vendar se ji zaradi njenih izkušenj v nadaljevanju ni treba bati.

Zato pa nas je že zjutraj presenetila novica, da je zbolel Kranjčan Davor Sobočan. Ta je prišel bolezni navkljub in opravil svoj nastop, vendar se mu je videlo, da mu močno primanjkuje moči. To se je najbolj odrazilo na čiščenju, poleg tega pa je vknjižil en prestop. Ob koncu drugega niza je napravil še enega, in to v trenutku, ko mu je padla devetka, ki pa so mu jo sodniki izbrisali. Davor je končal vidno izmučen, rezultat pa je bil 599 kegljev.

V zadnji seriji je nastopila še ena Pivčanka, Petra Bašek. Pred tem je izvrstno nastopila igralka Srbije, Jasmina Andjelković, ki je podrla izvrstnih 640 kegljev in je daleč najboljša. Med moškimi se pred zadnjo serijo nobeden ni niti približal vodilnemu dvojcu Zavarko in Lepej. Članica Bresta se je odločno podala v boj s keglji, čeprav od nje nismo smeli pričakovati vrhunskega rezultata. Toda na navdušenje navijačev je končala prva dva niza na 158 in 159. Ob tem je v drugem nizu pokazala tudi šolski primer čiščenja, saj je sedemkrat pospravila v dveh metih in šla na koncu na vso moč (69). Škoda je bilo, ker je v tretjem nizu zapadla v krizo, ki pa jo je premagala v zadnjem nizu in zaključila na 602 kegljih, kar je njen najboljši rezultat na mednarodni sceni. S tem rezultatom je prvi dan zaključila na tretjem mestu (Eva pa je peta) in ima dobro izhodišče za drugi krog.


Prvi dan je pokazal, da so steze težje, kot smo si predstavljali, in je treba dosežke mlajših članov in mladincev veliko bolj ovrednotiti. Kar nekaj od njih jih je nastopilo tudi prvi dan, med njimi prvak Čeh Bina, ki je med boljšimi po prvem dnevu.

Tudi drugi dan pet nastopov
Drugi dan na prvenstvu se bo začel že ob pol devetih. Prvi med našimi bo nastopil Franci Velišček, ob 12. uri bo nato nastopila Patricija Bizjak, za njo pa bosta sledila še Grega Bajželj in Brigita Strelec, ki brani dve kolajni izpred dveh let iz Novigrada na Hrvaškem. Ob 16.40 bo nastopila še zaključna skupina v prvem krogu tekmovanja, v tej pa bo igrala naša nova junakinja, svetovna prvakinja med mlajšimi člani, Anja Forštnarič.

Članki iz rubrike