900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Dejan Süč Svet24.si

Poslanec Svobode se je zmotil, zato je bil sprejet...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 21.05.2018 07:24:18

Še v filmu bi bilo TEŽKO SLAJŠE! Kakšen VELIKANSKI USPEH kluba, ki je bil ustanovljen šele lani, že v prvi sezoni do VELIKEGA FINALA

vszi
Znan je prvi finalist lige NHL.

Hokejisti Golden Knights iz Las Vegasa so se v prvi sezoni kot novoustanovljena ekipa uvrstili v veliki finale lige NHL. V polfinalu oziroma konferenčnem finalu na zahodu so s 4:1 v zmagah premagali Winnipeg Jets. Na peti tekmi v Kanadi so slavili z 2:1.

V boju za Stanleyjev pokal se bodo hokejisti Las Vegasa pomerili z zmagovalcem dvoboja med Tampa Bay in Washingtonom. Pred šesto tekmo, ki bo danes ponoči v prestolnici, vodi Tampa Bay s 3:2.

Golden Knights so šele druga ekipa v štirih največjih ekipnih športih v ZDA, ki so se kot novinci uvrstili v veliki finale. To je v sezoni 1967/68 uspelo le še hokejistom Saint Louis Blues.


Zlati vitezi so spisali posebno hokejsko zgodbo. Na začetku sezone so le redki verjeli, da lahko novoustanovljena ekipa pride tako daleč, na stavnicah so z razmerjem 500-1 veljali za "avtsajderje". Zdaj so v finalu lige NHL, na poti do tega so izločili tudi Los Angeles Kings slovenskega zvezdnika Anžeta Kopitarja.

"To je noro. Če gremo na začetek sezone, je bil naš cilj uvrstitev v končnico. Če bi mi takrat kdo rekel, da bomo v finalu, bi bil skeptičen. Toda ko smo začeli nizati zmage, mi je bilo jasno, da smo ekipa, ki povzroča škodo. Pot je bila izjemna. Želimo jo nadaljevati," je dejal branilec Golden Knights Deryk Engelland.

Moštvo iz Las Vegasa je v prepolni dvorani Bell MTS Place v Winnipegu v vodstvo popeljal Alex Tuch, ki je zadel po petih minutah in 11 sekundah prve tretjine. Malo več kot 12 minut kasneje je na 1:1 poravnal Josh Morrissey. Junak tekme je postal Ryan Reaves z golom v 14. minuti zadnje tretjine. Marc-Andre Fleury je za zmagovalno ekipo zbral 31 obramb.

"Moram jim čestitati. Vse, kar so pokazali, so znaki dobre ekipe," je bil kratek in jedrnat napadalec Jets Blake Wheeler.

Značke: hokej, sta

Članki iz rubrike