ota 02 Odkrito.si

Ota Širca Roš psihično ni pripravljena, druga ...

Alsin Levent Svet24.si

To je 35-letnik, ki je v nedeljo v grob poslal ...

Drevo življenja Petisvet.si

Drevo življenja v nas aktivira spomin na to, kdo ...

Sapa, hlad, mraz, jutro Svet24.si

Po fantastičnem vremenu zdaj manj obetavne novice

meghan markle 2 Svet24.si

Dekleta bi rada nadoknadila: visoko noseča Meghan...

Khloe Kardashian Najstnica.si

Tokrat ga je dokončno zapustila

sanja grohar s sinčkom Njena.si

Sanja Grohar: Materinstvo jo je povsem spremenilo

ou
ou
0 20.05.2018 18:48:18

Slovenski odbojkarji evropsko ligo začeli s porazom

Pomlajena slovenska odbojkarska reprezentanca, v kateri ni najboljših igralcev, je s porazom začela evropsko ligo. Na gostovanju pri Nizozemski v Doetinchemu je izgubila z 1:3 (-12, 24, 15, 22).

* Dvorana SaZa Topsporthal, gledalcev 800, sodnika: Szabo (Madžarska), Nederhoed (Nizozemska).
* Nizozemska: Van Haarlem 3, Keemink, Van Garderen 19, Ter Horst, Sparidans, Diefenbach 10, Jorna, Plak, Smit, Abdel-Aziz 1, Ter Maat 22, Parkinson 8, Andringa 10, Dronkers.
* Slovenija: T. Štern 21, Toman, Kozamernik 7, Jereb, Planinšič 1, M. Kök, Hribar, Detela 1, Štalekar 6, Klobučar 5, Ž. Štern 14, Videčnik, Mijatović.

Močno pomlajena slovenska reprezentanca je neuspešno začela evropsko ligo, ki jo je v svojem zadnjem nastopu leta 2015 najboljša slovenska ekipa dobila. Dvoboj z Nizozemsko je pokazal, da bo osvojitev prvega mesta v skupini B in uvrstitev na zaključni turnir zelo težka naloga, saj slovenska igra ne vliva optimizma, s takimi predstavami, kot je bila na Nizozemskem, bo Slovenija težko ogrozila reprezentance, ki bolj ali manj nastopajo z najmočnejšimi postavami. Slovencem se je poznalo, da še niso dovolj uigrani, bilo je ogromno nepotrebnih napak, ki so jih precej bolj izkušeni Nizozemci znali kaznovati.

Varovanci Sama Miklavca, ki v evropski ligi vodi ekipo namesto selektorja Slobodana Kovača, so tekmo začeli katastrofalno slabo. Postavi Matija Jereb, Žiga Štern, Jan Klobučar, Sašo Štalekar, Jan Kozamernik, Tonček Štern in Klemen Hribar igra predvsem zaradi slabega sprejema igra ni stekla, manjkal je tudi pritisk s servisi in pa blok, tako da so se Nizozemci, ki so igrali praktično v svoji najmočnejši postavi, sprehodili do vodstva 1:0.

Toda v drugem nizu so se Slovenci vendarle popravili, čeprav je sredi niza, ko je Jan Klobučar dobil dva zaporedna bloka, kazalo, da bodo gostitelji tudi ta niz dobili, saj so povedli s 17:14. Toda Kozamernik je v pravem trenutku vrnil z enako mero, dva njegova bloka sta privedla do poravnave rezultata, v končnici pa je razliko za izenačenje na 1:1 naredil Tonček Štern.

Toda v nadaljevanju se je izkazalo, da je bila zmaga Slovencev bolj posledica dejstva, da so Nizozemci po gladki zmagi v prvem nizu popustili, kot pa kakovosti slovenske ekipe. Ta je v tretjem nizu, v katerem se je poškodoval Jereb, tako da ga je moral zamenjati Uroš Planinšič, že na začetku zaostala, do konca pa se tekmecem ni niti približala.Podobno je bilo v četrtem nizu, ko so gostitelji vodili že za osem točk, toda nato se prehitro začeli veseliti zmage. Miklavcu so se posrečile nekatere menjave, največ zaslug, da je Slovenija pred končnico dosegla pet zaporednih točk in izenačila na 21:21, so imeli servisi Jerneja Detele. Toda izenačenje je bilo vse, kar je gostom uspelo, končnica je tudi po zaslugi nekaterih nerazumljivih sodniških odločitev pripadla tulipanom.

V drugi tekmi skupine B je Turčija doma premagala Ukrajino s 3:0 (23, 23, 20).

V sredo bodo Slovenci v drugem krogu gostovali v Ukrajini.

Samo Miklavc, selektor Slovenije:
"Nikakor ne morem biti zadovoljen z rezultatom. Na trenutke smo pokazali, željo in borbenost, toda to je bilo premalo. Skozi celo tekmo smo imeli težave s servisom, preveč smo grešili, tekmeca nikakor nismo spravili od mreže. Videlo se je, da je bila to naša prva tekma nasploh, zato smo se malo lovili. Z nekaterimi posamezniki sem sicer zadovoljen, kot ekipa pa moramo še zrasti. Imamo še pet tekem, delati moramo na zadevah, ki danes niso bile na pravi ravni. Tu mislim predvsem na servis. Z optimizmom moramo gledati naprej, misli pa usmeriti proti Ukrajini."

Jan Klobučar, kapetan Slovenije:
" Dobrih trenutkov naše vrste je bilo danes premalo, se pa je pokazalo, da niso nepremagljivi. Zelo dobro so servirali, mi smo imeli kar nekaj težav na sprejemu, predvsem v prvem nizu. Ko smo sprejem popravili, smo lahko igrali z njimi. Imeli smo priložnosti, nismo jih izkoristili, a menim, da jih doma lahko premagamo."

Članki iz rubrike