Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 16.05.2018 09:49:56

Ali diši po preobratu? Tampa Bay po dveh domačih porazih tokrat slavila v prestolnici

Reuters
Tampa Bay je po dveh porazih na domačem ledu v finalu vzhodne konference v severnoameriški hokejski ligi danes v ameriški prestolnici slavila s 4:2 in izid v zmagah znižala na 1:2. Četrta tekma bo v noči na petek v Washingtonu, v finale pa se bo uvrstila ekipa, ki bo prva dosegla štiri zmage.

Največ zaslug za zmago floridske ekipe si lasti Šved Victor Hedman, ki je na današnjem dvoboju dosegel gol in prispeval dve podaji, izkazal pa se je tudi ruski vratar Andrej Vasiljevski, ki je zaustavil 36 strelov hokejistov iz Washingtona. Za današnje zmagovalce so poleg Hedmana zadeli še Steven Stamkos, Rus Nikita Kučerov in Brayden Point, za gostitelja pa Brett Connolly in Rus Jevgenij Kuznjecov.

Hedman, ki je na zadnjih osmih tekmah vsakič dosegel vsaj točko, skupaj gol in 10 podaj, na tokratni tekmi pa je bil tudi trikrat na ledu, ko njegova ekipa po številčni prednosti tekmecev ni prejela zadetka.


"Vedno se trudim, da pridem v položaj za zadetek ali podajo, ko je za to priložnost, pa tudi, da dam svoj prispevek v obrambi. Torej, da sem učinkovit na obeh straneh igrišča vedno, ko stopim na led," je povedal Hedman. Njegov prispevek je Stamkos strnil z naslednjimi besedami: "Težko razložim, kako dober je na ledeni ploskvi. Z njim res dobimo pravi ritem igre, je prava gonilna sila moštva in če gre njemu, gre tudi ekipi."

Igralci iz ameriške prestolnice so igrali brez Šveda in kapetana moštva Nicklasa Backstroma, ki četrtič v nizu ni mogel igrati zaradi poškodbe desne roke.

V finalu zahodne konference merita moči Winnipeg in Las Vegas, po dveh dvobojih v Kanadi je izid v zmagah izenačen 1:1.

Značke: hokej, nhl

Članki iz rubrike