Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
0 15.05.2018 19:58:16

Bolivija zaprla vrata Dakarju

Profimedia
Prireditelji vzdržljivostnega relija Dakar, ki so pred desetletjem zaradi nestabilnih političnih razmer v Afriki našli zatočišče v Južni Ameriki, so se znašli v težavah. Za izvedbo dirke leta 2019 bodo namreč očitno morali najti nadomestno traso, saj je po Čilu pripravljenost za sodelovanje odpovedala tudi Bolivija.

Potem ko so v Čilu odločitev utemeljili s finančnimi razlogi, pa gre v bolivijskem primeru očitno za nezmožnost dogovora med prireditelji, francoskim podjetjem ASO, ter ustreznimi bolivijskimi ministrstvi.

"Nismo našli dogovora, ki bi bil sprejemljiv za obe strani. V takšni dirki, kot so jo ponudili, Bolivija ne bo sodelovala. Želeli smo bolj raznoliko traso, v kateri bi se lahko naša država predstavila še z drugimi regijami," je bolivijska ministrica za kulturo Wilma Alanoca pojasnila za časnik La Razon.



Bolivija je bila del Dakarja od leta 2014, ministrica pa je sicer prvih pet relijev ocenila kot dobrih, saj so državi prinesli tako ekonomske učinke kot večjo turistično prepoznavnost po svetu.

Podjetje ASO je zaradi teh težav že moralo odpovedati načrtovano predstavitev trase relija 2019, ki so jo nameravali izvesti ta teden. Za zdaj naj bi imeli Francozi zanesljiv dogovor le s Perujem. Letošnjo izvedbo maratonske dirke so gostili Peru, Bolivija in Argentina.

Značke: avtomobilizem, sta

Članki iz rubrike