mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 04.03.2018 08:44:39

Jasno je, kdo je SLON MED PORCELANOM: Anžetu Kopitarju ob porazu proti Chicagu točka

Profimedia
Slovenski hokejski zvezdnik Anže Kopitar je ob porazu Los Angeles Kings proti Chicagu s 5:3 v severnoameriški ligi NHL vpisal točko za podajo.

Tekmo so sicer bolje odprli igralci Chicaga, Jordan Oesterle je v 14. minuti zadel za 1:0. Na začetku druge tretjine je izid poravnal Tanner Pearson, Alec Martinez je slabi dve minuti za tem kralje popeljal v vodstvo, Alex Iafallo je v 18. minuti povišal na 3:1.

Toda gosti iz Chicaga so pripravili preobrat. Artem Anisimov je znižal, Vinnie Hinostroza izenačil, Jonathan Toews eno minuto in 58 sekund pred koncem povedel svojo ekipo v prednost, končni izid pa je tri sekunde pred zadnjim zvokom sirene postavil Patrick Kane.


Kralji so v zadnji tretjini prejeli kar štiri kazni, od tega je Drew Doughty prejel dvojno. "Je več kot očitno, kajneda? Kdo je slon med porcelanom ... Ne rabimo si zatiskati oči, danes smo preprosto igrali premalo disciplinirano. Nasprotniku smo dovolili, da se je vrnil v igro in to je nesprejemljivo. Si del ekipe in vse, kar narediš, bi moralo biti v dobro moštva. A v zadnji tretjini nismo bili disciplinirani in to nas je na koncu stalo zmage," je bil po tekmi strog trener kraljev John Stevens.

Tampa Bay Lightning so po kazenskih strelih le strli odpor Philadelphia Flyers in slavili zmago s 7:6. Tri tekme so se končale po podaljšku. Dallas Stars so s 3:2 premagali St. Louis Blues, z enakim izidom so branilci naslova Pittsburgh Penguins ugnali New York Islanders, Boston Bruins pa so Montreal Canadiens premagali z 2:1. Z enakim izidom, vendar v rednem delu so Arizona Coyotes premagali Ottawa Senators, Edmonton Oilers so morali priznati premoč New York Rangers z 2:3, Washington Capitals pa Toronto Maple Leafs z 2:5.

Za Washington je Aleks Ovečkin dosegel 40. gol v sezoni, do rekordnih 600 golov v karieri mu manjkata še dva. Je pa tokrat s 40 doseženimi goli v eni sezoni postal šele šesti igralec, ki so v karieri vknjižili vsaj devet sezon s 40 goli ali več. Poleg njega je to uspelo še Waynu Gretzkyju (12 sezon s 40 goli ali več), Marcelu Dionnu (10), Mariu Lemieuxu (10), Miku Gartnerju (9) in Miku Bossyju (9).

Značke: hokej, nhl

Članki iz rubrike