GJtPNFnW4AAxeMl Svet24.si

Hud potres prizadel okolico Vidma; tla so se ...

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 02.03.2018 10:13:14

Iaffalo junak preobrata kraljev proti Columbusu

Profimedia
Hokejisti Los Angeles Kings so v ligi NHL po preobratu premagali Columbus Blue Jackets s 5:2, junak pa je bil Alex Iaffalo, ki je zabil dva gola. Slovenski zvezdnik Anže Kopitar je v dresu kraljev ostal brez točke, v 18 minutah in 50 sekundah je proti golu tekmecev sprožil tri strele.

Columbus je po prvi tretjini vodil z 2:0, zadela sta Cam Atkinson in Seth Jones. V drugi tretjini je Los Angeles preko Nata Thompsona najprej znižal, Iaffalo je izenačil na 2:2, Tanner Pearson pa je kralje popeljal v vodstvo. V tretji tretjini je Jeff Carter po še tretji podaji Christiana Folina na tekmi zadel za 4:2, Iaffalo pa je postavil končni izid.

Kralji so zmagali tretjič po vrsti in šestič na zadnjih osmih tekmah. V zahodni konferenci so na sedmem mestu, s tekmo več in tremi točkami prednosti pred osmim Anaheimom.

"Mislim, da smo začeli počasi, na led nismo prišli na način kot bi morali. Ne vem, kakšen je razlog, toda na led moramo stopiti odločni in zaigrati bolje. V drugi tretjini smo bili nekako 'podžgani', tekme smo se lotili bolj fizično," je menil Folin. "V naši slačilnici je veliko igralcev s karakterjem. Dolgo časa so skupaj, naredili so že veliko. Gre za skupino veteranov, ki zna igralce ob slabi tekmi prisiliti, da zaigrajo bolje," je dodal Thompson.



Los Angeles Kings naslednja tekma čaka v soboto, ko bodo gostili Chicago.

Drugouvrščena ekipa vzhodne konference Boston je s kar 8:4 premagala Pittsburgh, trikrat je bil za zmagovalno ekipo natančne David Krejči. Carolina je s 4:1 ugnala Philadelphio, tudi s pomočjo kapetana Jordana Staala, ki je izpustil zadnje tri tekme zaradi družinske tragedije. Ob rojstvu je namreč umrla njegova hčerka, Staal pa se je vrnil s podajo.

Florida je bila s 3:2 boljša od New Jerseyja, z dvema goloma se je pri Floridčanih izkazal Aleksander Barkov. Dvakrat je bil natančen tudi Viktor Arvidsson, pri je močno pripomogel k zmagi njegovega Nashvilla, sicer najboljše ekipe zahoda, proti Edmontonu s 4:2. San Jose je s 7:2 nadigral Chicago, dva gola je pri Kalifornijcih dosegel Joe Pavelski. Arizona je prekinila niz petih zmag Minnesote in jo premagala s 5:3.

Izidi
Los Angeles Kings - Columbus Blue Jackets  5:2
(Anže Kopitar je v dresu Los Angelesa trikrat streljal na nasprotna vrata)
Boston Bruins - Pittsburgh Penguins        8:4
Philadelphia Flyers - Carolina Hurricanes  1:4
Florida Panthers - New Jersey Devils       3:2
Dallas Stars - Tampa Bay Lightning         4:5 (podaljšek)
Arizona Coyotes - Minnesota Wild           5:3
Edmonton Oilers - Nashville Predators      2:4
San Jose Sharks - Chicago Blackhawks       7:2
Značke: hokej, nhl

Članki iz rubrike