Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

pakiranje Njena.si

Celotnega pakiranja in selitve v oddaji ne vidite

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 09.11.2017 10:07:12

Vesey dosegel dva gola v 29 sekundah, Tampa Bay melje tekmece

Steven Stamkos
Reuters
V ligi NHL so bili v noči na četrtek tri tekme, v klasičnem dvoboju pa so New York Rangers v domačem Madison Square Gardnu ukanili Boston s 4:2. Junak tekme je bil Jimmy Vesey, ki je kosmatincem v prvi tretjini nasul dva gola v pičlih 29 sekundah, poleg njega pa sta v polno zadela še Rus Pavel Bučnevič in Rick Nash.

Štiriindvajsetletni Vesey, sicer rojen v Bostonu, je drugič dosegel dva gola v svoji karieri v najmočnejši hokejski ligi na svetu. Prvič je to storil pred dobrim letom na tekmi proti Washingtonu, za Boston pa sta na današnji tekmi zadela Čeh David Pastrnak in Patrice Bergeron.


Tampa Bay je sijajno začela sezono in je trenutno najboljša ekipa v ligi NHL, svojo moč pa je dokazala tudi na gostovanju v kalifornijskem San Joseju, kjer je slavila s 5:1. Hokejisti s Floride so gostitelje zasenčili v vseh prvinah, blestela pa sta Rusa Nikita Kučerov in Vladislav Namestnikov ter Steven Stamkos, ki so na tej tekmi dosegli po tri točke. Namestnikov je dosegel dva gola in podajo, Kučerov gol in dve podaji, medtem ko je Kanadčan Stamkos - v dosedanjem delu je z 28 doseženimi točkami tudi najbolj učinkovit igralec v NHL - prispeval tri asistence. Izkazal se je tudi njihov ruski vratar Andrej Vasilevski z 32 obrambami. Za Tampo Bay sta zadela tudi Jake Dotchin in Slater Koekkoek, vodilni zadetek za San Jose pa je prispeval Finec Joonas Donskoi.

Toronto je v svojem Air Canada Centru na kolena položil Minnesoto in slavil s 4:2. V domači zasedbi je blestel danski vratar Frederik Andersen, ki je navkljub dvema prejetima goloma zbral 35 obramb. Za gostitelje so zadeli Nazem Kadri, Patrick Marleau, Connor Carrick in Connor Brown, za goste pa je oba gola dosegel Jason Zucker.

Izidi
Toronto Meaple Leafs - Minnesota Wild        4:2
New York Rangers - Boston Bruins             4:2
San Jose Sharks - Tampa Bay Lightning        1:5
Značke: nhl, sta

Članki iz rubrike