tajda lekše Odkrito.si

Se je voditeljica na TV Slovenija dokončno ...

Shannon Hathaway Svet24.si

Mama ga je zalotila golega z učiteljico

tornado Svet24.si

Lahko uničujoče tornade pričakujemo tudi v ...

stari trg pri ložu Svet24.si

Župnika prebunkal, ker mu je posilil soprogo?

Justin Bieber Najstnica.si

Se je Justin Bieber vrnil k še enemu nekdanjemu ...

uvodna Petisvet

Očka, ne bo me več k tebi

blaz svab 2 ap Njena.si

Huda bolezen Blaža Švaba: kaj se dogaja z ...

STA
STA
0 08.11.2017 16:11:09

Pred slovenskimi hokejisti prav poseben jubilejni nastop

vszi
Slovenska moška članska reprezentanca, ki se je v začetku tedna zbrala v bližini francoske prestolnice, ima danes na sporedu še zadnja dva treninga pred začetkom mednarodnega turnirja iz niza Euro Ice Hockey Challenge, v sklopu katerega se bo pomerila s Francijo, Latvijo in Belorusijo. Prvi nasprotnik bo v četrtek zvečer ob 20. uri Francija.

Ob tem pa bo slovenska izbrana vrsta na tem turnirju obeležila tudi zanimiv jubilej, saj bo jutrišnji obračun s Francijo že štiristoti nastop slovenskih risov v samostojni Sloveniji.

V minulih četrt stoletja so slovenski hokejisti na 399 reprezentančnih nastopih palice prekrižali s 37 različnimi nasprotniki in vknjižili 194 zmag, 31 neodločenih izidov ter 174 porazov, pri čemer znaša razmerje doseženih in prejetih golov 1344:1120.

Največkrat, kar štiridesetkrat, je bila slovenski nasprotnik Italija, sledijo ji Avstrija (31), Danska (27) in Francija (27); zgolj enkrat doslej pa so nasproti naših risov stali hokejisti Južne Afrike in Španije. Prav tekma z Južno Afriko marca 1993 v Ljubljani je v zgodovino zapisana kot najvišja zmaga slovenske izbrane vrste (29:0), najvišji poraz pa so Sloveniji aprila 2003 na Finskem zadali domačini (12:0).

Značke: hokej, sta

Članki iz rubrike