tajda lekše Odkrito.si

Se je voditeljica na TV Slovenija dokončno ...

Shannon Hathaway Svet24.si

Mama ga je zalotila golega z učiteljico

tornado Svet24.si

Lahko uničujoče tornade pričakujemo tudi v ...

stari trg pri ložu Svet24.si

Župnika prebunkal, ker mu je posilil soprogo?

Justin Bieber Najstnica.si

Se je Justin Bieber vrnil k še enemu nekdanjemu ...

uvodna Petisvet

Očka, ne bo me več k tebi

blaz svab 2 ap Njena.si

Huda bolezen Blaža Švaba: kaj se dogaja z ...

STA
STA
5 05.11.2017 15:00:22

Huda grožnja Rusov: Če se uresniči, bo to vsekakor velik udarec za slovensko hokejsko reprezentanco

Vodstvo ruske lige KHL je pripravljeno igralcem iz klubov, ki nastopajo v omenjenem tekmovanju, prepovedati nastop na olimpijskem turnirju prihodnje leto v Pyeongchangu, če Mednarodni olimpijski komite (Mok) ne bo dovolil Rusiji nastopiti pod svojo zastavo, je potrdil predsednik lige KHL, Dmitrij Černišenko.

Mok je pred dnevi zaradi dopinških prekrškov izrekel dosmrtno prepoved nastopanja smučarskemu tekaču Aleksandru Legkovu, ob tem pa mu je odvzel zlato medaljo z zadnjih zimskih olimpijskih iger v Sočiju 2014, kaznoval pa je tudi njegovega rojaka Jevgenija Belova. Predsednik Moka Thomas Bach je ob tem napovedal oster boj proti kršiteljem iz Sočija in najavil, da bodo v Moku naslednje odločitve sporočili kmalu. Kaj to pomeni za ruske športnike, naj bi bilo znano najkasneje decembra.

Eden od možnih scenarijev je prepoved nastopa ruskim športnikom na igrah v Južni Koreji, drugi predvideva nastop pod nevtralno zastavo. Slednje so Rusi že zavrnili. In če se kateri od scenarijev uresniči, je vodstvo lige KHL pripravljeno prepovedati nastop igralcem iz klubov, ki nastopajo v drugem najmočnejšem klubskem tekmovanju na svetu, na OI, poročajo tuje tiskovne agencije.

Če bi se to res zgodilo, potem bi olimpijski hokejski turnir doživel nov udarec, saj je pred časom vodstvo severnoameriške lige NHL potrdilo, da v času OI ne bo prekinilo tekmovanja, s tem pa bodo brez olimpijskega nastopa ostali številni najboljši hokejisti na svetu.

Zaradi tega bo Slovenija v Južni Koreji igrala brez prvega zvezdnika Anžeta Kopitarja, če na OI ne bo niti igralcev iz lige KHL, potem bodo risi igrali tudi brez Jana Muršaka, Roka Tičarja, Žige Jegliča in Roberta Saboliča.

Značke: hokej, olimpizem, rusija

Članki iz rubrike