Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 18.04.2017 09:26:02

Onstran luže srditi boji v Stanleyjevem pokalu

Reuters
Onstran luže potekajo srditi hokejski boji v Stanleyjevem pokalu, dokaz za to so današnje štiri tekme prvega kroga končnice, prav vse so namreč epilog doživele šele po koncu rednega dela.

Hokejisti iz Ottawe so na tretji tekmi prvega kroga končnice lige NHL v gosteh po podaljšku premagali tekmece iz Bostona s 4:3 in v zmagah povedli z 2:1. Kanadska zasedba je sijajno odprla tekmo v bostonskem Gardnu in v začetku druge tretjine vodila s 3:0, potem ko je dva gola dosegel Mike Hoffman, enega pa Derick Brassard, a se kosmatinci niso predali. "Ekspresno" so izenačili, med 26. in 33. minuto so se med strelce vpisali Noel Acciari, David Backes in David Pastrnak, polnega preobrata pa niso uprizorili. Odločitev o zmagovalcu je padla v peti minuti podaljška, ko je Garden v črno zavil zadel Bobby Ryan.

Hokejisti iz Toronta in Washingtona bijejo epske bitke, na njunem tretjem zaporednem dvoboju je odločitev o zmagovalcu padla v podaljških, igralci kanadske zasedbe pa so v zmagah povedli z 2:1. Na tretjem dvoboju je sprva bolje kazalo hokejistom iz ameriške prestolnice, ki so po 26 minutah igre vodili s 3:1, a gostitelji so še do konca druge tretjine tekmo postavili v začetno izhodišče. V zadnji tretjini se je odvijal ogorčen boj za vsak košček ledene ploskve, gostitelji pa so zmagoviti gol zadeli v drugi minuti podaljška po golu Tylerja Bozaka. Za gostitelje so v rednem delu zadeli Auston Matthew, Nazem Kadri in William Nylander, za goste pa Nicklas Backstrom, Aleksander Ovečkin in Jevgenij Kuznecov.



V zahodni konferenci so igralci iz Nashvilla in Anaheima na pragu preboja v polfinale, oboji namreč v zmagah vodijo s 3:0. Nashville je na kolena položil Chicago s 3:2. V uvodnih dveh tretjinah so prevladovali hokejisti iz vetrovnega mesta ter po golih Dennisa Rasmussena in Patricka Kana vodili z 2:0. V zadnji tretjini je v polnem sijaju zablestel 22-letni Šved Filip Forsberg in izenačil na 2:2, po maratonskem boju pa je zmagoviti gol v 17. minuti podaljška prispeval Kevin Fiala.

Anaheim je po dveh domačih zmagah slavil še na prvi teki v Calgaryju, junak dvoboja pa je bil Corey Perry, ki je zabil zmagoviti zadetek v drugi minuti podaljška. Prva polovica dvoboja je minila v znamenju domačih hokejistov, vodstvo 4:1 pa jih je malce uspavalo, kar so igralci iz Kalifornije izkoristili in dobre štiri minute pred koncem izenačili na 4:4, v drugi minuti podaljška pa prek Coreyja Perryja dosegli tudi zmagoviti gol za zmago s 5:4. Za zmagovito ekipo je v rednem delu dva gola dosegel Shea Theodore, po enega Nick Ritchie in Nate Thompson, za osmoljence pa so zabili Sean Monahan, Kris Versteeg, Michael Stone in Sam Bennett.

Izidi
- končnica, 1. krog:
- vzhodna konferenca:
Boston Bruins - Ottawa Senators            3:4 - podaljšek
(Ottawa vodi v zmagah z 2:1)
Toronto Maple Leafs - Washington Capitals  4:3 - podaljšek
(Toronto vodi v zmagah z 2:1)
- zahodna konferenca:
Nashville Predators - Chicago Blackhawks   3:2 - podaljšek
(Nashville vodi v zmagah s 3:0)
Calgary Flames - Anaheim Ducks             4:5 - podaljšek
(Anaheim vodi v zmagah s 3:0)
Značke: nhl, sta

Članki iz rubrike