Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

pakiranje Njena.si

Celotnega pakiranja in selitve v oddaji ne vidite

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 15.04.2017 08:00:21

Pittsburgh in St. Louis povedla z 2:0

Hokejisti v severnoameriški ligi NHL so ponoči odigrali štiri tekme končnice. Pittsburgh na vzhodu in St. Louis na zahodu sta dobila oba uvodna dvoboja drugega dela tekmovanja in vodita z 2:0 v zmagah. Posebej visoka je prednost St. Louisa, ki bo naslednja obračuna z Minnesoto igral doma.

St. Louis se je v St. Paulu na gostovanju pri Minnesoti veselil zmage z 2:1. Goste je v vodstvo popeljal Joel Edmundson v 24. minuti, v 38. pa je Zach Parise izkoristil številčno prednost in izenačil na 1:1. Ekipi sta bili blizu podaljšku, tekmo pa je dobri dve minuti pred koncem v korist gostov odločil Jaden Schwartz.

Na drugi tekmi zahodne konference je Edmonton odpravil San Jose z 2:0 in poravnal izid v zmagah na 1:1. Najbolj zanimivo je, da je Edmonton oba gola dosegel z igralcem manj na ledu. Najprej je goste v 21. minuti presenetil Zach Kassian, v 51. minuti pa še Connor McDavid.



Pittsburgh je Columbus odpravil s 4:1, vnovič pa je blestel zvezdnik Sidney Crosby, ki je dosegel uvodni gol na tekmi, nato pa prispeval podaji za 2:1 in 3:1, s čimer je bil zmagovalec znan.

Pomembno zmago si je priboril Montreal, ki je v podaljšku s 4:3 premagal New York Rangers in izid v zmagah poravnal na 1:1. Bliže drugi zmagi je bil New York, a je Čeh Tomaš Plekanec 18 sekund pred koncem izenačil na 3:3 in domačim v Bell centru zagotovil podaljšek. Tekmo je šele po dobrih 18 minutah podaljška odločil Rus Aleksander Radulov, ki se je pred tem dvakrat vpisal med podajalce, tudi pri golu za izenačenje na 3:3.

Značke: hokej, nhl

Članki iz rubrike