Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 17.04.2017 09:44:14

Pittsburgh in St. Louis na pragu drugega kroga

Zmagovalci Stanleyjevega pokala 2016 Pittsburgh Penguins in peta ekipa rednega dela na vzhodu St. Louis Blues sta le še zmago oddaljena od uvrstitve v drugi krog končnice lige NHL.

Pittsburgh je do tretje zmage proti Columbus Blue Jackets prišel v podaljšku, junak pa je postal Jake Guentzel, ki je prvi novinec v zgodovini kluba, ki je v končnici dosegel tri zadetke na eni tekmi. Odločilnega je v mrežo pospravil po podaji Sidneyja Crosbyja dobrih 13 minut po začetku podaljška.

"Ne gre mi iz glave, malce čudno je vse skupaj, a izjemno prijetno. Imel sem tudi precej sreče, saj se je plošček pri dveh zadetkih srečno odbil do mene," je dejal Guentzel, ki je drugi zadetek dosegel v drugi tretjini in z njim poskrbel za preobrat, saj so Penguins po prvem delu igre zaostajali 1:3.


V dvoboju med St. Louisom in Minnesoto je bila slednja po rednem delu v prednosti, toda po tretji tekmi je peta ekipa rednega dela lige NHL na pragu izpada. Blues so prvo tekmo pred domačimi gledalci dobili s 3:1.

Ključni mož na igrišču je bil znova vratar S. Louisa Jake Allen. S 40 obrambami je tretjič zapored poskrbel, da je Minnesota dosegla le en zadetek. Allen je v treh tekmah ubranil 114 od 117 strelov ali 97,4 odstotka vseh poskusov tekmeca. Skoraj 20.000 gledalcev v dvorani je nenehno skandiralo - 'Al-len!, Al-len!, Al-len!'

Na ostalih dveh sinočnih prizoriščih je Montreal z zmago v gosteh s 3:1 prišel do prednosti v zmagah 2:1 proti New York Rangers, Edmonton pa je z minimalnih 1:0 premagal San Jose Sharks in skupno povedel prav tako z 2:1.

Značke: hokej, sta

Članki iz rubrike