klemen boštjančič Svet24.si

Svoboda ima še tretjega podpredsednika, nimajo pa...

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

ronaldo 33 Ekipa24.si

Joj, kaj je naredil Ronaldu! To je predrznež, ki ...

pakiranje Njena.si

Celotnega pakiranja in selitve v oddaji ne vidite

vinicius Ekipa24.si

Zvezdnik Reala in Brazilije se je zlomil pred ...

STA
STA
0 13.04.2017 16:31:57

Hokejisti prvi spomnili na ZOI 2018

Arsen Perić
Na Bledu so se danes zbrali slovenski hokejisti in prvi spomnili, da v Sloveniji že resno potekajo priprave na zimske olimpijske igre, ki jih bo februarja prihodnje leto gostil južnokorejski Pyeongchang. Naslednjo druženje je predvideno sredi maja, ko naj bi hokejisti in ostali potniki na igre podpisali tudi pogodbe za nastop.

Nekatera zveneča imena slovenskega hokeja so na Bledu podoživela nadvse uspešno slovensko hokejsko premierno na olimpijskih igrah pred dobrimi tremi leti v Sočiju. "Spomini so neverjetni. Takrat niti ne veš, kaj vse skupaj pomeni in celo zgodbo doživljaš šele kasneje," je med drugim povedal slovenski reprezentant Jan Muršak, ki igra za moskovski CSKA.

Ta je obenem obžaloval tudi dejstvo, da na igrah ne bo hokejistov lige NHL. "Igre so nekaj prav posebnega prav zato, ker so tam najboljši športniki, ne le hokejisti," pa ga je v širšem pogledu na igre potrdil Robert Sabolič.


Polno zasedeni selektor Nik Zupančič je po sredinem naslovu državnih prvakov z Jesenicami in vodenju reprezentance, ki se pripravlja na majsko svetovno prvenstvo skupine A, pomislil tudi na olimpijske igre in tudi on obžaluje odločitev lige NHL, ki ne namerava prekiniti domačega tekmovanja med igrami. "Igre so največji oder, kjer se šport lahko predstavi. Upam, da si bo NHL še premislila in da bodo igralci lahko nastopili. Najlepše je igrati proti najboljšim."

Na Bledu je bil tudi Tomaž Razingar, kapetan ekipe v Sočiju 2014 in tudi zastavonoša na odprtju iger v mestu ob Črnem morju. "To je bila seveda posebna čast, za katero pa se moram zahvaliti soigralcem, saj je hokej ekipni šport. Prepričan sem, da bo tudi ta reprezentanca, ki odhaja v Pyeongchang, enako uspešna kot tista iz Sočija." Razingar bo imel na igrah tudi posebno vlogo, saj bo tam v vlogi vodje slovenskih navijačev.

Olimpijski komite Slovenije je današnjo prireditev izkoristil tudi za podpis podjetje s Coca Colo, ki se pridružuje družini podpornikov slovenskega olimpizma. Pri tem je zanimivo, da je korak Coca Cole pravzaprav v skladu z dolgoročno držo podjetja, saj to ameriško podjetje olimpizem podpira že vse od iger leta 1928 v Amsterdamu. Takrat so na Nizozemsko poslali 1200 steklenic s svojimi napitki, da se z njimi osvežijo ameriški športniki in spremljevalci.

Značke: hokej, olimpizem

Članki iz rubrike