Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
24.03.2016 08:41:24
Deli članek:

New York se je lahko veselil dveh zmag

V ligi NHL sta bili na sporedu le dve tekmi, in še to obe v New Yorku. Hokejisti Islanders so na domačem ledu s 3:1 premagali Ottawa Senators, zadeli so John Tavares, Matt Martin in Brock Nelson v drugi tretjini, edini gol je za goste v zadnji tretjini prispeval Mark Stone. Rangers pa so bili s 5:2 boljši od Boston Bruins.

Madison Square Garden v New York je bil prizorišče spopada NY Rangers - Boston Bruins, tekmo so dobili domači hokejisti. Randžerji so že po prvi tretjini vodili z 2:0, po zaslugi zadetkov Matsa Zuccarella in Dereka Stepana, oba sta zabila ob moštveni premoči na ledu, pri obeh golih pa je s podajama sodeloval Keith Yandle.

Prevlada domačega moštva se je nadaljevala tudi na začetku druge tretjine, ko je v 26. minuti Derick Brassard povišal na 3:0. Štiri minute kasneje je Lee Stempniak znižal na 1:3. Domači pa ničesar niso prepustili naključju, v tretji tretjini, v 47. minuti, je J.T. Miller zabil za 4:1, ob drugi podaji Stepana na tekmi, med podajalce pa se je vpisal tudi Zuccarello. Frank Vatrano je šest minut kasneje zabil za 2:4, a je bila tekma že odločena. Končni izid je manj kot tri minute pred koncem postavil Rick Nash.

Goste je spravljal v obup vratar domačega moštva Henrik Lundqvist, ki je zbral kar 39 obramb, Bostonu pa ni pomagala niti menjava pred golom, ko je Finca Tuukko Raska na začetku druge tretjine zamenjal Jonas Gustavsson, ter se ni izognil četrtemu zaporednemu porazu.

V metropolitanski skupini Vzhoda je ekipa Rangers na drugem mestu z 92 točkami, otočani, ki imajo trenutno v rokah prvo wild-card vstopnico na Vzhodu za končnico, pa so s petimi točkami manj na četrtem mestu. Na vrhu divizije je najuspešnejša ekipa lige Washington. V atlantski skupini je Boston tretji s 86 točkami, Ottawa pa ima deset točk manj na petem mestu.

Izida
New York Rangers - Boston Bruins       5:2
New York Islanders - Ottawa Senators   3:1