Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Barbara Kavčič
Barbara Kavčič
26.01.2016 13:24:31
Deli članek:

Da ostali štirje sploh ostanejo živi

alesfevezer.com

Za zasedbami v ligi EBEL so prve tekme v drugem delu prvenstva, le Salzburg in Dornbirn se bosta, namesto da bi se pomerila prejšnji petek, za točke 1. kroga borila danes. Na prvih 11 tekmah je sicer prišlo do več zanimivih razpletov, ki pa v tej začetni fazi še za nikogar niso bili usodni.

Telemach Olimpija novega, odločilnega poglavja sezone tako rekoč ne bi mogla začeti bolje. Zmaga nad VSV Beljakom je presenetila vse, kot tudi dva gola defenzivno usmerjenega branilca Andreja Tavžlja, ki sta bila dovolj za prvi dve točki.
Zeleno-beli so prikazali igro, v kateri so se skoraj dobesedno metali na zobe, niti za trenutek niso pokazali, da bi puška že letela proti koruzi, vratar Olivier Roy je svoje delo znova opravil z odliko, vse to pa je prispevalo tudi k pozitivnemu rezultatu.

alesfevezer.com

Fabian Dahlem o …

… power playu
Nekajkrat so dobro odigrali, toda preveč strelov gre mimo, še posebej pri res dobrih priložnostih. A fantje so mladi, prevečkrat še iščejo trikotni prostor ali čakajo na povsem neoviran strel. Rad bi drugačen pristop, tak, ki bo prinesel tiste grde gole, pometene ploščke, da igralci delajo gnečo pred vratarjem in podobno. A še enkrat: na ledu gledamo mlade fante, ki morajo igrati velike in zelo pomembne minute.

… o dveh slabih začetkih srečanj
To je nekaj, o čemer bo ta teden gotovo tekla beseda. V petek smo dokazali, da se ob zaostanku lahko vrnemo v igro in celo zmagamo. Verjamemo, verjeli smo v to.

… o dobrem v porazu
Slabše smo začeli, a to nas na srečo še ni dokončno pokopalo. V drugi tretjini je bilo boljše, več smo uporabljali telesa in bolj 'tepli' nasprotnika. To je zame dober znak. Danes sem na led spet pošiljal ekipo, povprečno staro okoli 23 let, ki se je borila z zelo dobro, predvsem pa zelo izkušeno madžarsko četo. V letu, dveh, če bodo seveda fantje ostali skupaj, bi lahko imeli zelo dobro ekipo.

Takega moštva pa navijači dva večera po zmagi nad beljaškimi orli niso spremljali znova. Energija – vsaj tako je bilo videti s tribune – ni bila na petkovi ravni, igra je bila daleč od tega, da bi bila povezana, tekoča, že v včerajšnji številki našega časnika smo omenili množico neizsiljenih napak. "Kot da bi bili premalo zbrani. Podaje niso bile take, kot bi morale biti, prepozno smo se začeli prebujati, slabo smo odigrali tudi vse power playe. Vseeno mislim, da je bila energija dobra, borbenost prav tako, je pa res, da se nam niso poklopile določene stvari, ki so se nam v petek. Nekaj napak, ki smo jih naredili, smo drago plačali, na drugi stani nismo dali gola in tako smo, kjer smo," je v nedeljo glavne poudarke poraza proti drugemu tekmecu, Albi 19, opisal napadalec Gal Koren.

MI NE MOREMO, KER NIMAMO
Za primerjavo dveh večerov smo poprosili tudi šefa Olimpijine klopi Fabiana Dahlema. Čeprav so v nedeljo njegovi varovanci ostali praznih rok, se Nemec še zdaleč ni jezil. Na vse letošnje dogajanje bolj ali manj gleda kot na učni proces. "Mislim, da smo v petek v tekmo vložili vse, kar smo imeli, se trudili, največja razlika pa je v tem, da je na primer Alba 19 v nedeljo igrala s štirimi peterkami, mi pa ne moremo, ker nimamo igralcev," je največji razkorak med Madžari in Ljubljančani izpostavil Dahlem.

alesfevezer.com

Daleč od tega, da bi bile puške že v koruzi. Dva dneva bomo najprej izkoristili, da se malo spočijemo in počistimo glave, potem pa bo vse usmerjeno v pripravo na tekmo v Innsbrucku.
Gal Koren, napadalec Olimpije

Olimpija predvsem na branilskih mestih izredno težko diha. "Spet smo morali igrati s štirimi branilci in pol. Ne razumite me narobe, Uroš Batič (eden mladih, ki jih Olimpija zadnje čase v ekipo priključuje zaradi kratke klopi, op. p.) dela vse, kar lahko, da pomaga soigralcem, potrebujem ga, da ostali štirje sploh ostanejo živi. Za način igre, ki ga igramo zdaj, je potrebnega veliko žrtvovanja in to nam pobere tudi veliko energije. Ena peterka več bi nam prišla zelo prav, a to ni opravičilo. Stanje je tako, kakršno je, iščemo rešitve, a očitno je bilo, da je bila Alba 19 boljša, močnejša, težko smo prihajali pred njihov gol, njihovi branilci so ogromni in strašljivi," je bil slikovit in zelo nazoren glavni trener, ki je med drugim po novem pogrešal prvega orjaka moštva; Boštjan Groznik je namreč obležal z vročino.

alesfevezer.com

TAVŽELJ JE PRAVI VZORNIK
Branilcu iz Brezij ter njegovim sobojevnikom bo še kako prišel prav krajši čas za počitek, ki ga zdesetkano moštvo krvavo potrebuje. V ponedeljek so bili zmaji prosti, danes pa se začnejo priprave na nov petkov izziv, ki jih čaka v Innsbrucku. Dahlemu so se oči kar zasvetile, ko je misli lahko usmeril v tekem proste dneve in izustil: "To je za nas izrednega, celo ključnega pomena."

alesfevezer.com

Ne bomo obupali, tekem je še dovolj, možnosti za končnico še obstajajo, toda realistično bi moral biti naš cilj osvojiti kar največ točk in zmag ter za seboj pustiti čim več tekmecev.
Fabian Dahlem, trener Olimpije

"Saj vidite, kako je s fanti. Tava je danes dobil udarec po prstu na roki, ki mu je popolnoma zatekel in tudi krvavel. On je bojevnik v pravem pomenu besede, vzornik za vse mlade, in samo vprašanje časa je, kdaj bodo fantje sledili njegovim korakom in tako res dojeli, kaj vse je potrebno, da si hokejist, pravi, resnični hokejist. Ne gre samo za drsanje in veščine s palico, gre za pravi boj in način, kako se Tavželj bori, je neverjeten," prvega moža obrambnih vrst in sokapetana Aleša Mušiča Nemec ni in ni mogel prehvaliti, hkrati pa ni želel napovedati, kdo bi se morebiti za ta konec tedna vrnil v postavo. Anže Ropret, Fabian Scholz, David Planko in Luka Kalan bi soigralcem prišli kot naročeni. "Nekaj jih drsa, a treba je najprej na treningu preveriti, ali so s svojimi poškodbami sposobni zdržati fizični stik, ki ga prinaša tekma. Zdaj moramo biti močni, ne mehki, zato morajo biti moji varovanci stoodstotno pripravljeni," in če ne bodo, ne bodo dobili zelene luči za igro.