Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
sta
sta
23.01.2016 22:11:54
Deli članek:

Jeseničani izgubili, v slovenskem obračunu zmaga Celjanom

Arsen Perić

Na današnjih tekmah mednarodne hokejske lige INL so slovenske ekipe igrale dve tekmi.

Sij Acroni Jesenice so nekoliko presenetljivo klonile proti predzadnjemu KSV doma s 3:6, v slovenskem obračunu so hokejisti Playboya Slavije izgubili z zasedbo ECE Celje po kazenskih strelih z 1:2.

Jeseničani so gostili predzadnje moštvo z lestvice in po slabi zadnji tretjini izgubili. Po dveh tretjinah je bil izid 3:3, za domače - v ekipo se je vrnil dlje časa poškodovani kapetan Miha Brus - so zadeli Urban Sodja, Aleš Remar in Matevž Erman.

Toda v zadnjih 20 minutah so zadevali le še gostje. Domači so bili zelo neučinkoviti (razmerje strelov je bilo sicer 48:19), kazen pa je prišla ob koncu. V 59. minuti so gostje zadeli po protinapadu, potem pa dvakrat zadeli še v zadnji minuti, ko so domači že potegnili vratarja iz gola.

Tudi v Zalogu je odločitev padla v zadnjem delu dvoboja. Oba zadetka v rednem delu sta ekipi dosegli v zadnjih desetih minutah, povedli so gostje po golu Tima Ograjenška v 51., izenačil pa je Tadej Snoj v 59. minuti. Podaljšek ni prinesel odločitve, pri kazenskih strelih pa so bili boljši Celjani, odločilnega je izvedel Žan Jezovšek.