Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
bk
bk
26.01.2016 10:13:34
Deli članek:

Zabij gol, pa bomo dobili kužka! Hokejist uslišal željo malega navijača (video)

Hokejisti iz Ottawe so s 3:0 premagali New York Rangerse, zmaga in poseben zadetek pa je razveselila tudi družino Jansen. No, bolj sina kot očeta.

Zelo pomemben zadetek je dosegel napadalec Senatorjev Bobby Ryan. S tem golom ni postavil kakšnega novega mejnika v svoji karieri ali v zgodovini kluba, ampak je pravzaprav šlo za povsem navaden zadetek, s katerim pa je razveselil prav posebno skupino ljudi. Med navijače Ottawe se namreč šteje tudi tamkajšnja družina Jansen, ki jo je Ryan v nedeljo tudi osrečil. Pred tekmo je deček Cole Jansen hokejistom, še posebej pa Ryanu, dal vedeti, kaj mora storiti, da ga bo osrečil. "Bobby, oči je rekel, da bomo dobili novega kužka, če boš dosegel zadetek," je Cole zapisal na posebej za to izdelanem plakatu. "Za prepričevanje očeta smo potrebovali tri mesece," je mladenič povedal v intervjuju v tretji tretjini. Ryan je zadetek za vodstvo z 1:0 dosegel le 20 sekund pred koncem tretje tretjine.

Bobby je dejal, da je med ogrevanjem videl plakat. "Želel sem, da bi fant dobil tega psa," je dejal 28-letni Američan, ki je ujel tudi drobce zgoraj omenjenega intervjuja s Colom. "Zdi se mi, da sem slišal, da bom tudi sam kupil psa, če bi še enkrat zadel. To se mi je zdelo kot poštena kupčija. To bi za njih storil. Zdaj pa sem, če ne drugega, prihranil nekaj denarja," pa je dobre volje razlagal Ryan.

"Več mesecev so me otroci gnjavili s to prošnjo in mislil sem si, da bomo to najlažje rešili s stavo. Mogoče ne bi smel izbrati tako talentiranega igralca, kot je Ryan, moral bi izbrati koga drugega," pa je izjavil Colov oče. Jansenovi bodo sicer kupili kužka pasme pomsky (gre za mešanca med pomerancem in huskyjem), poimenovali pa ga bodo Bobby.