Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
14.01.2016 10:00:27
Deli članek:

Kopitar pred podpisom 80 milijonov težke pogodbe

Ena glavnih hokejskih debat v ZDA je podaljšanje pogodbe slovenskemu zvezdniku Anžetu Kopitarju. V igri so le njegovi delodajalci Los Angeles Kings, ki so na svoji spletni strani zapisali, da je to le še vprašanje ur.

Če se bodo uresničile napovedi in bo Hrušičan podpisal osemletno pogodbo za 80 milijonov dolarjev, bo postal tretji najbolje plačani igralec v ligi NHL. Pred njim bosta le hokejista Chicaga Jonathan Toews in Patrick Kane.

Uradnih informacij o pogajanjih na drugi strani luže ni, vse, kar javnost izve, gre preko dobro obveščenih novinarjev, ki običajno razpolagajo z zelo natančnimi številkami. Med slednje prav gotovo sodi tudi Bob McKenzie, ki je prek socialnega omrežja izdal, da so pogajanja v zaključni fazi in da se Kopitarju v zelo kratkem času obeta podpis pogodbe, ki mu bo vsako leto prinesla deset milijonov dolarjev.

S tem bo 28-letni Kopitar postal drugi najbolje plačani slovenski športnik v zgodovini. Pred njim je le košarkarski zvezdnik Miamija Goran Dragić, ki je 2015 podpisal petletno pogodbo za 85 milijonov dolarjev oziroma približno 17 milijonov dolarjev na sezono.

Anže Kopitar bo letos slavil deseto obletnico svoje prve tekme v ligi NHL. Prvo je namreč odigral 6. oktobra 2006; proti Anaheimu je celo dvakrat zadel v polno. Vseskozi je bil zvest Los Angeles Kings, ki so ga zato v zadnji sezoni nagradili s 7,5 milijona dolarjev.