GJtPNFnW4AAxeMl Svet24.si

Hud potres prizadel okolico Vidma; tla so se ...

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

pakiranje Njena.si

Celotnega pakiranja in selitve v oddaji ne vidite

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Barbara Kavčič
Barbara Kavčič
0 12.01.2016 10:37:18

Kopitar: Z Lucicem tudi srbohrvaško

vszi
Za Anžetom Kopitarjem je sijajen večer, pred dnevi pa je naš as strnil misli po polovici sezone.

Sezona se za Los Angeles ni začela najbolje. A tako je bilo samo na prvih treh tekmah, ko so led Kingsi trikrat zapored zapustili poraženi. Nato se je zazdelo, da je rja počasi začela odpadati s stroja, imenovanega LA Kings, steklo je celotni ekipi, ki je preteklo sezono sklenila še pred začetkom končnice. "Mislim, da je za vsakega igralca in za vsako ekipo do tiste prve zmage v sezoni morda najtežje priti. Nam se prve tri tekme niso izšle najbolje, a po tisti prvi zmagi mislim, da je breme padlo z naših ramen in steklo nam je, tako kot smo si predstavljali že na začetku," je o uvodu v sezono spregovoril 28-letni Hrušičan.

120-27-kopitar st louis 3
vszi

Ravno on je z golom v podaljšku proti Minnesoti poskrbel za prvo zmago Kingsov v sezoni. Sicer je potreboval kar nekaj časa, da je ujel tisti pravi ritem zbiranja točk, zdaj, na polovici sezone, pa lahko rečemo, da ga je ujel. "V zadnjem mesecu dni oziroma drugi četrtini sezone je forma boljša. Tudi moja produktivnost se je dvignila. To sem pogrešal na začetku, zdaj pa mislim, da je vse skupaj steklo. V vsakem primeru bi bilo lahko bolje, kar pomeni, da gotovo še obstaja prostor, da se moja igra izboljša. Mislim pa, da sem na pravi poti," je nadaljeval centralni napadalec.

toffoli
vszi

Zadnje čase ga je trener Darryl Sutter v napad postavljal tudi ob mladeniča Tylerja Toffolija, najbolj razpoloženega Kralja to sezono. Nam se zdi, da imata Kopi in on res dobro kemijo, z našo opazko se je strinjal tudi AK11: "Zelo dobro se mi zdi. Odkar skupaj igrava, mislim, da sva sestavila veliko lepih akcij, najbolj pomembno pa je, da sva dosegla kar nekaj zadetkov. Trenutno še vedno drsava v istem napadu, upam, da nama bo šlo tako dobro tudi v prihodnje."

MOGOČE CELO PREVELIKO BREME
Veliko je bilo to sezono rečenega o Anžetovi novi dolgoročni pogodbi s Kralji. Sam o tem nerad govori, v ameriških medijih njegovih izjav na to temo praktično ni zaslediti, izjave drugih akterjev, vpletenih v to, vsake toliko časa slišimo, a do zdaj stvari ostajajo v zraku. O pogodbi smo se s Kopijem lani večkrat pogovarjali, spomladi, poleti, zdaj je tu zima in dejstvo je, da so se stvari zavlekle. Vprašali smo ga, v kolikšni meri vse to nanj vpliva in ga obremenjuje. "Na začetku je bilo to mogoče kar preveliko breme. Zdaj sem to uspešno odklopil, preprosto se ne želim obremenjevati s tem. Ni skrivnost, da se vse malo vleče, tudi sam sem pričakoval, da se bo izteklo nekoliko drugače. A navsezadnje je vse le posel in takšne stvari se kdaj tudi zavlečejo," je o pogodbi iskreno spregovoril naš velemojster ploščka in palice.

120-27-kopitar st louis 2
vszi

BUŠKE SO VEDNO PRISOTNE
Glede na njegovo minutažo, ki to sezono povprečno na tekmo znaša izjemnih 21 minut, nas je zanimalo, kako je z njegovim počutjem, zdravjem, poškodbami. Kot vedno se nad ničemer ni pritoževal, saj je manjših poškodb že tako ali tako vajen. "Če po domače rečem, buške so vedno prisotne, tudi zdaj so, a ni nič hujšega. Kar zadeva počutje v povezavi z minutažo, pa mi je od nekdaj zelo ustrezalo, da sem čim več na ledu. Tako mi res ugaja in tako se najbolje počutim," je nadaljeval naš sogovornik, ki je na primer ob spominu na nedavno ureznino v ustih samo zamahnil z roko in se zasmejal. "Dobil sem tri šive pod nosom, a to se mi niti ne zdi omembe vredno."

FLORIDA KOT EDINO PRESENEČENJE 
Pretekli teden je liga razkrila imena udeležencev tekme all-star. Med njimi nismo našli Anžeta, vendar pa smo dobili občutek, da ga to ni pretirano razžalostilo. Prikimal nam je. "Ne bom rekel, da je razočaranje ravno veliko. Seveda bi bila spet izjemna čast, če bi znova nastopil na tekmi zvezd, hkrati pa vemo, da je sezona zelo dolga, tako da vsak odmor, ki ga dobimo, pride zelo prav. Tisti konec tedna bom izkoristil za dober počitek," je predvidljiv načrt svojega zadnjega vikenda v januarju razkril Anže.

kopitar los angeles
vszi

Glede trenutnega stanja na lestvicah je Los Angeles zelo zadovoljen, saj visoko vodi v pacifiški diviziji. Vprašali smo ga, ali je kaj presenečen nad tistimi kolektivi, ki trenutno zasedajo najvišja mesta, Dallasom, Florido in Washingtonom. "Edino Florido bi izpostavil kot presenečenje. A kot že velikokrat bom tudi zdaj rekel, da v ligi NHL ni slabe ekipe. Florida je mogoče res malo presenetila z 12 zaporednimi zmagami, medtem ko sem vedel, da imata Dallas in Washington zelo dobri ekipi, in zato zame to ni veliko presenečenje," je razložil Anže.

MISELNOST SE SPREMENI
Ta sezona je nekaj posebnega tudi zaradi novosti v podaljšku. Onkraj luže je veliko razprav glede igre treh proti trem v podaljšku, Kopi nam je predstavil svoj pogled. "Glede na to, da smo več podaljškov zmagali kot izgubili, se mi zdi to zelo dobro. Na ledu je tako res veliko prostora in miselnost se med podaljškom spremeni, moraš biti malo bolj pazljiv, ker ob kakšni napaki hitro pride do situacije dva na ena, če ne celo do samostojnih prodorov. Traja nekaj časa, da se navadiš, ampak mislim, da se letos dobro držimo v podaljških, tako da je to v redu," je pojasnil Anže.

lucic quick
vszi

Pred to sezono je Kralje okrepil tudi napadalec, Kanadčan Milan Lucic. Glede njega smo na našega olimpijca naslovili malce drugačno vprašanje, ki se ne navezuje na hokej, temveč na jezik. Glede na to, da ima Lucic srbske korenine, smo domnevali, da zna govoriti jezik naše nekdanje države, nismo pa bili povsem prepričani. Anže je našo domnevo potrdil in ji še nekaj dodal. "Da, da, kar zna govoriti srbohrvaško, tako da sva se z njim v tem jeziku že večkrat pogovarjala," je z nasmeškom priznal najboljši slovenski hokejist.

Značke: anže-kopitar, nhl

Članki iz rubrike