Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
12.01.2016 08:25:20
Deli članek:

Kopitar najboljši igralec tekme proti Detroitu (video)

REUTERS

Hokejisti Los Angelesa so v ligi NHL premagali Detroit s 4:2. Slovenski zvezdnik Anže Kopitar je odigral izvrstno.

"Odlično se počutim," je bil po zmagi, s katero so kralji svoje vodstvo v pacifiški skupini povečali na 11 točk, v zahodni konferenci pa se za Dallasom in Chicagom utrdili na tretjem mestu, zadovoljen slovenski as.

Hrušičan je samo še potrdil svojo formo iz zadnjih tekem, bo božičnem premoru je v devetih tekmah zbral tri gole in 12 podaj (v sezoni je pri 35 točkah, s tem pa si na lestvici najučinkovitejših igralcev lige deli 27. mesto), njegove odlične predstave - v obračunu z Detroitom je s štirimi točkami izenačil svoj najboljši dosežek sezone, pa se poznajo tudi na rezultatih ekipe. Več kot 57 točk po 42 tekmah so imeli kralji doslej le v sezoni 1980/81.

"Lahko smo zadovoljni. Važno je, da zbiramo serije zmag in da ne izgubljamo zaporednih tekem," je dejal Hrušičan, ki navdušuje tudi soigralce, Alec Martinez, ki je dosegel gol za 3:2, je bil po tekmi, v kateri je Los Angeles prekinil serijo štirih zaporednih zmag Detroita, poln hvale na račun Slovenca: "Mislim, da je eden najboljših igralcev na svetu, a ima zaradi dejstva, od kje geografsko prihaja, premalo kredita."

Detroit je sicer dobil prvo tretjino, ob koncu druge je Kopitar izenačil na 2:2, v zadnji pa je poleg Martineza v polno zadel še Dwight King, ki je bil uspešen, potem ko so gosti vratarja zamenjali s šestim igralcem.

Na drugih tekmah so New York Rangers z 2:1 premagali Boston, Calgary je doma izgubil proti San Joseju s 4:5, Vancouver pa je po podaljšku s 3:2 odpravil Florido.

* Izidi:
New York Rangers - Boston Bruins      2:1
Calgary Flames - San Jose Sharks      4:5
Vancouver Canucks - Florida Panthers  3:2 (podaljšek)
Los Angeles Kings - Detroit Red Wings 4:2
(Anže Kopitar 19 minut, gol in tri podaje za Los Angeles)