Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
hu
hu
06.11.2015 08:13:06
Deli članek:

Vrnil se je po poškodbi, podal, a izgubil

vszi

Hokejisti moštva Los Angeles Kings so davi v ligi NHL doživeli nov poraz.

V domači dvorani so z 2:3 izgubili proti Columbus Blue Jackets. Hrušičan Anže Kopitar, ki je zadnji nastop proti St. Louisu zaradi poškodbe glave prekinil po prvi tretjini, se je vrnil na led s podajo za gol za 2:3 minuto pred koncem tekme.

Gostje so na tekmi povedli z igralcem več na ledu ko je v sedmi minuti zadel Cam Atkinson. Šest minut kasneje je "power play" izkoristil Alec Martinez in izenačil. Tik pred koncem prvega dela je Columbus po zaslugi Brandona Dubinskyja spet vodil. V 51. minuti je Gregory Campbell povišal na 3:1 in napovedal zmago gostov.

Los Angeles se je podal v zaključno ofenzivo in Jeff Carter je minuto pred koncem po podaji Kopitarja zadel za 2:3, za več pa je ekipi iz Kalifornije zmanjkalo časa in sreče. V soboto na gostovanje v Los Angeles prihaja Florida.

Najboljša ekipa v ligi ostaja Montreal. Ta je ponoči odpravil New York Islanders s 4:1, potem ko je zadnjo tretjino dobil kar s 3:0. Odločilni sta bili 47. in 48. minuta, ko sta David Desharnais in Brendan Gallagher v minuti in pol zadela za vodstvo s 3:1. Na ostalih tekmah je s strelskim učinkom izstopal Nicklas Grossmann, ki je k zmagi Arizone nad Koloradom s 4:2 prispeval dva gola.

Ostali izidi: San Jose Sharks - Florida Panthers 5:2, Buffalo Sabres - Tampa Bay Lightning 1:4, Washington Capitals - Boston Bruins 4:1, Ottawa Senators - Winnipeg Jets 3:2, Minnesota Wild - Nashville Predators 2:3 (po kazenskih strelih) in Calgary Flames - Philadelphia Flyers 2:1 (podaljšek).