Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Barbara Kavčič
Barbara Kavčič
05.11.2015 22:19:27
Deli članek:

Zupančičev ognjeni krst se je posrečil

HZS

Ognjeni selektorski krst Nika Zupančiča se je posrečil. Naša članska izbrana vrsta je z zmago začela prijateljski turnir EICH na Poljskem, kjer je pozno sinoči premagala domačo izbrano vrsto.

Nik Zupančič je v Katovice, kjer se bodo aprila prihodnje leto risi spet borili za vnovični preboj med elito, odpeljal precej pomlajeno ekipo, poškodbe več nosilcev igre in tudi brezposelnost nekaterih so bile krive, da je novi selektor tokrat moral poseči po mlajših močeh, kar pa je navsezadnje za prve zbore v sezoni nekaj povsem navadnega.
Po dveh krajših treningih na Poljskem, kamor so Slovenci prišli v sredo zjutraj, jih je včeraj čakal prvi boj v novi sezoni.

HZS

Zmaga le za U-16

Včeraj so prve tekme na svojih pripravljalnih turnirjih odigrale tudi naše tri mlade reprezentance. Zmago je slavila le selekcija U-16, ki je v Avstriji s 3:1 premagala Madžarsko. V Franciji se niso izkazali risi do 20 let, domačini so jih namreč premagali s 6:1, za gol prekratka pa je bila izbrana vrsta do 18 let, ki je z Avstrijci izgubila z 1:2.

Zupančičeva četa je dokazala, da je tudi v svoji nepopolni postavi veliko boljša od enega od konkurentov, s katerim se bo srečala aprila, čeprav tega ni znala dokazati z zadetki, roko na srce, včeraj bi morali risi zmagati z večjo prednostjo. Večji del tekme so namreč oni napovedovali ritem, Poljaki pa so našim hokejistom na trenutke komajda sledili. Slovenci so veliko igrali v napadu, kombinirali, vendar so domačini dobro stali pred golom in delali gnečo, razpoložen pa je bil tudi poljski vratar Kamil Kosowski, ki je na koncu večera obranil 28 strelov.

A vseh ploščkov domači čuvaj mreže ni uspel ujeti. Tako je v 35. minuti Gregor Koblar le poskrbel za dolgo pričakovano vodstvo. Anže Ropret je s ploščkom pridrsal pred gol in streljal z bekhendom, odbit plošček pa je neovirano nato s strani, ko je stal ob vratnici, v mrežo poslal Koblar.

HZS

Slovenci so drago plačali eno redkih napak, ko so na začetku druge tretjine naredili napako pri menjavi in se je na ledu znašlo šest risov. Poljaki so v power playu kombinirali, Luka Gračnar (obranil je 17 strelov) pa nato ni imel prave rešitve za strel Mikolaja Lopuskega. Zmagovalca je na sredini tretje tretjine odločil eden najbolj izkušenih v tokratni izbrani vrsti David Rodman. Ta si je na modri črti pred napadalno tretjino priboril plošček in z Žigo Jegličem sta hitro krenila v napad dveh proti enemu. Rodman, ki je bil po tekmi razglašen za najboljšega igralca Slovenije, je nato zvito nakazal podajo svojemu kolegu, vendar je vse prelisičil s strelom in plošček spravil med Kosovskijevimi nogami.

HZS

Zupančičevi varovanci ne bodo imeli veliko časa za počitek, saj jih danes novo srečanje čaka že ob 16. uri. Palice bodo prekrižali s starimi znanci Avstrijci, ki so se včeraj pošteno namučili s Korejci. To azijsko reprezentanco so namreč z 2:1 ugnali šele po podaljšku.

Slovenija - Poljska 2:1 (0:0, 1:0, 1:1)

Katovice – Arena Katovice. 1000 gledalcev. Sodniki: Siegel, Szachniewicz in Moszczynski.
Strelci: 1:0 Koblar (Ropret, Pem, 35.), 1:1 Lopuski (Pociecha, 43., PP1), 2:1 D. Rodman (48.).
Kazenske minute: Slovenija 6, Poljska 10.
SLOVENIJA: Gračnar (60:00), Kristan; Robar, Kovačević, Hebar, Jeglič, D. Rodman; Štebih, Pavlin, Pance, Goličič, Verlič; Repe, Tavželj, Pesjak, Ograjenšek, Kuralt; Logar, Podlipnik, Koblar, Pem, Ropret. Selektor: Nik Zupančič.
Galerija