Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
bk
bk
05.11.2015 15:23:22
Deli članek:

Risi: Najprej s tisto, ki nas najbolj zanima

Arsen Perić

Začetek reprezentančne sezone se danes začenja tudi za naše najboljše hokejiste, ki bodo te dni igrali na prijateljskem turnirju, tokrat v Katovicah v družbi Poljske, Avstrije in Južne Koreje.

Po treh zahtevnejših treningih na Bledu so se v torek zvečer naši najboljši hokejisti z avtobusom odpravili proti Katovicam.

Spored tekem Slovenije 
Drevi ob 19.30:
Slovenija – Poljska 

Jutri ob 16. uri:
Slovenija – Avstrija 

V soboto ob 16. uri:
Južna Koreja – Slovenija

Tja je četa Nika Zupančiča prišla po vožnji, ki je trajala celo noč, na cilj pa so prispeli ob 9. uri. Preostanek dopoldneva so risi v hotelu počivali, pozno popoldne pa jih je čakal še 50-minutni trening na ledu, na katerem so osvežili telesa in izbrusili še zadnje podrobnosti za nocojšnji obračun z domačo izbrano vrsto.

Predvidena postava za turnir na Poljskem
Vratarja: Kristan, Gračnar
Prva peterka: Robar, Kovačević, Hebar, Jeglič, D. Rodman
Druga peterka: Štebih, Pavlin, Pance, Goličič, Verlič
Tretja peterka: Repe, Tavželj, Pesjak, Ograjenšek, Kuralt
Četrta peterka: Logar, Podlipnik, Koblar, Pem, Ropret

Čeprav turnir v Katovicah ne bo potekal v dvorani, kjer bo aprila potekalo SP, pa so vseeno v našem štabu zadovoljni, ker bodo spoznali okolje. "To je zelo pozitivno, povsem dovolj je, da smo na prizorišču, da okusimo razmere, tako bomo že malo pripravljeni. Dalo si bo ogledati tudi dvorano, čeprav v njej ne bomo igrali. Druga pozitivna stvar pa je, da igramo s tekmeci, s katerimi se bomo srečali aprila. Predvsem nas zanimajo Poljaki in Korejci. S Poljaki že dolgo nismo igrali, s Korejci nazadnje pri njih, ampak oni ves čas priklapljajo nove igralce, tako da bo zanimivo. Avstrija prihaja z mlado reprezentanco, igralci so iz lige EBEL, z njimi se že dobro poznamo. Na vseh treh tekmah bomo poskušali razne kombinacije," je pred turnirjem dejal Zupančič.