Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
01.11.2015 08:26:45
Deli članek:

Kopitar in kralji do sedme zaporedne zmage

Profimedia

Hokejisti Los Angeles Kings nadaljujejo zmagoviti pohod v najmočnejšem hokejskem prvenstvu na svetu, ligi NHL.

Kralji so na domačem ledu polne dvorane Staples Center po podaljšku s 4:3 premagali Nashville Predators ter osvojili sedmo zaporedno zmago v novi sezoni, s katero so prevzeli vodstvo v pacifiški skupini.

Dvakratnim prvakom lige NHL, Stanleyjev pokal so osvojili v sezonah 2011/12 in 2013/14, gre po slabem startu v novo sezono in treh uvodnih porazih odlično. Štirinajst točk si delijo z Vancouver Canucks, ki pa imajo ob odigrani tekmi več od moštva iz Kalifornije dve zmagi manj.

Zmagoviti gol je v peti minuti podaljška, 17 sekund pred zvokom sirene, dosegel Jeff Carter, med strelce se je dvakrat vpisal Tyler Toffoli, za kralje je zadel tudi novinec Andy Andreoff. Pred domačimi vrati se je dobro znašel Jonathan Quick, ki je zbral vsega skupaj 31 obramb. Slovenski napadalec Anže Kopitar se tokrat ni vpisal med podajalce ali strelce zadetkov, v skoraj 22 minutah na ledu je sprožil dva strela v okvir nasprotnih vrat.

Nashville je izsilil podaljšek z golom Ryana Ellisa dobrih šest minut pred koncem rednega dela tekme. Pred tem sta v drugi tretjini domačo mrežo zatresla James Neal in Shea Weber, ki sta zabila ob moštveni premoči na ledu v razmaku treh minut in pol ter poskrbela za preobrat in vodstvo gostov. 

Kralje naslednja tekma čaka v noči na torek po slovenskem času v Chicagu, ko bodo na tekmi proti aktualnim prvakom Blackhawks lovili četrto zaporedno zmago v gosteh.

IZIDI
Los Angeles Kings - Nashville Predators 4:3 (podaljšek)
(Anže Kopitar dva strela v okvir nasprotnih vrat za LA Kings)
New Jersey Devils - New York Islanders 3:2 (kazenski streli)
Dallas Stars - San Jose Sharks 5:3
Toronto Maple Leafs - Pittsburgh Penguins 0:4
Ottawa Senators - Detroit Red Wings 3:5
Tampa Bay Lightning - Boston Bruins 1:3
Florida Panthers - Washington Capitals 1:2 (podaljšek)
St. Louis Blues - Minnesota Wild 3:2 (podaljšek)
Edmonton Oilers - Calgary Flames 4:5
Columbus Blue Jackets - Winnipeg Jets 2:3