Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
hu
hu
22.05.2015 08:15:56
Deli članek:

Anaheim vrnil udarec

Reuters

Hokejisti Anaheima v finalu zahodne konference lige NHL vodijo z 2:1 v zmagah.

Na tretji tekmi so v Chicagu premagali domačo ekipo z 2:1. Odločilni gol je v drugi tretjini dosegel branilec Simon Despres. Zanj je bil to sploh prvi zadetek v končnicah NHL.

"Zaenkrat nam gre dobro. Nismo pa naredili še ničesar. Želimo si biti na vrhu. To je ekipna igra in naša ekipa igra zelo dobro," je po tekmi povedal Despres, ki je v Anaheim prišel marca iz Pittsburgha.

Za Anaheim je zadel še Patrick Maroon, Ryan Getzlaf pa je dvakrat podal. Pri gostih je bil strelec zadetka Patrick Kane. Svoj delež k zmagi je s 27 obrambami prispeval tudi vratar Frederik Andersen, tudi z njegovo pomočjo so se Kalifornijci ubranili ob petih dvominutnih kaznih.

"Izboljšali smo našo igro z igralcem manj. Nismo bili zadovoljni s tistim, kar smo pokazali na prejšnji tekmi, ko smo dobili dva zadetka ob igri z igralcem manj. Res smo si želeli biti boljši nocoj," je ameriškim medijem dejal Andersen.

Chicagov zvezdnik Kane, ki je dosegel osmi gol v končnici, pa je bil drugačne volje. "Res je frustrirajoče, da smo izgubili. Imeli smo nekaj priložnosti tako ob power playu kot drugače. Sicer pa smo vedeli, da bo to zelo težak dvoboj, Anaheim je namreč dobro moštvo. Res je težko izgubiti, posebej doma, toda moramo se zbrati," je povedal Kane, ki se je s 45 zadetki v končnicah na četrtem mestu večne lestvice kluba izenačil s Stevom Larmerjem.

Četrta tekma bo v noči na nedeljo v Chicagu.

Izid
Zahodna konferenca: - finale: Chicago Blackhawks - Anaheim Ducks 1:2 (Anaheim vodi z 2:1 v zmagah)