Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Barbara Kavčič
Barbara Kavčič
17.10.2024 20:00:32
Deli članek:

Na Jesenicah so še daleč od najboljšega in to je popolna situacija Plus

Martin Metelko

Sij Acroni Jesenice se te dni v alpski ligi ne bodo dokazovale, slovenske podprvake čakajo drugačni izzivi. Konec tedna se bodo železarji še vedno borili v mednarodnih hokejskih vodah, a drugačnih, čakajo jih namreč tri tekme v celinskem pokalu.

Celinski pokal je eno evropskih tekmovanj z najdaljšo tradicijo, saj neprestano poteka že od sezone 1997/98, letos poteka že 27. izvedba tega tekmovanja. Gre za po kvaliteti drugo tekmovanje evropskih klubov, kjer se vsako sezono za naslov bori 20 klubov iz 20 držav.

Sedmič v zgodovini se bodo železarji borili v celinskem pokalu, pred dvema sezonama so se najbolje odrezali, ko so se prebili in borili na turnirju tretjega kroga.

Spored Jesenic na celinskem pokalu
Petek, 18. oktober, ob 16. uri: Sij Acroni Jesenice – Sisak
Sobota, 19. oktober, ob 16. uri: Sij Acroni Jesenice – Sokil Kijiv
Nedelja, 20. oktober, ob 20. uri: Renon – Sij Acroni Jesenice

Tokrat svojo pot Jeseničani začenjajo v drugem krogu, na turnirju skupine C, ki ga bo v Collalbu gostil njihov stari znanec, italijanski in aktualni prvak lige AHL Renon. Ob Jeseničanih bodo v Italiji tekmovali še hokejisti hrvaškega Siska, ki se letos prvič dokazujejo v alpski ligi. Hrvaški prvak Sisak je sicer septembra suvereno slavil na turnirju skupine A v bolgarski Sofii. Četrti udeleženec je ukrajinski prvak, Sokol iz Kijiva.

Martin Metelko

Pomembna je reakcija
Pred tem izzivom smo se pogovarjali z glavnim trenerjem železarjev, Fincem Nikom Eronenom, ki se prvič srečuje s slovenskim hokejskim prostorom. Pod njegovo taktirko so železarji dobro startali v ligo AHL, v tej dobili pet tekem, izgubili zgolj eno, a izredno pomembno: proti Celju. To je Gorenjcem "ukradlo" dvojne točke – tako v seštevku lige AHL kot državnega prvenstva.
"Seveda takrat nisem bil zadovoljen, s tem, kar smo prikazali, preprosto nismo bili pravi. A to je bila le ena tekma, ki je preteklost. Če želiš biti zmagovalna ekipa, je pomembna naša reakcija na poraz, kakšne volje igralci naslednji dan pridejo v dvorano," se je edinega poraza dotaknil naš sogovornik, ki je kakopak zadovoljen s tem, kar so Jesenice pokazale v prvih tednih novega tekmovalnega leta.