Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Stane Kadunc
Stane Kadunc
17.10.2024 13:02:07
Deli članek:

V Krškem za konec nagrada AMD Krškega in memorial Matije Duha

psno
Matic Ivačič bo v domačem Krškem imel močno mlado konkurenco in se bo moral zelo potruditi, da pride do novih stopničk.

Sezona spidveja se izteka. Na mednarodni sceni je že vsega konec, medtem ko bo pri nas zaključek to soboto v Krškem.

Prizadevni člani AMD Krškega so za konec sezone pripravili poslovilno mednarodno dirko, ki bo v dveh kategorijah. V članski konkurenci so poskrbeli za lepo mednarodno udeležbo, nastopilo bo dvanajst voznikov. Poleg dveh domačinov Luke Omerzela in veterana Denisa Štojsa bo nastopil tudi aktualni državni prvak Matic Ivačič. Slednji naj bi imel vlogo favorita, toda velika konkurenca mu bosta mlada Čeh Adam Bednar in Poljak Bartosz Banbor. Gledalci pa bodo z veseljem pozdravili tudi simpatično Nemko Celino Libmann. Sama članska dirka bo potekala v okviru 5. VN AMD Krškega.



Sočasno s člansko dirko pa bo potekala tudi mladinska dirka za voznike do 16 let na 250 kubičnih motorjih. Štela bo za memorial nesrečnega Matije Duha, ki je pred leti nesrečno končal na dirki v Argentini. V tej konkurenci nas čaka izredno močna konkurenca, saj bosta po napovedih nastopila tudi svetovni prvak, Poljak Pawelczak in tretji s SP, Anglež Cairns, ter še nekateri odlični mladeniči. Tako bo za našega Svena Cerjaka, petega v konkurenci SP, konkurenca izredno močna, želi pa si prestižne zmage v tem razredu. Mladenič iz Krškega, ki ga v prihodnji sezoni čaka še zadnje mladinsko leto, že dobro trenira tudi s članskim motorjem. Nastopila pa bosta tudi še domačin Gregor Zorko in Ljubljančan Tilen Bračko. Oba si seveda želita čim boljših voženj.



Verjetno vam je znano, da je Poljaku Bartoszu Zmarzliku uspel veliki met in je še tretjič zapored in skupno petič v zadnjih šestih sezonah postal svetovni prvak. Drugi je bil Anglež Lambert, medtem ko se je Šved Lindgren moral zadovoljiti z bronom. Znani so tudi že termini GP serije v prihodnji sezoni, ko je na sporedu deset dirk. Krško seveda ni prišlo v izbor, odpadla pa je tudi VN Hrvaške v Donjem Kraljevcu, ki je bila v koledarju v zadnjih letih. Sprememba je tudi, da so Angleži dobili še drugo dirko in to v nogometnem Manchestru. Znani so tudi vozniki za naslednje leto v GP. Poleg prve letošnje šesterice in evropskega prvaka Latvijca Lebedievsa bo nastopila prva četverica iz finala kvalifikacij v čeških Pardubicah, kjer je zmaga odšla v Avstralijo. Svetovna moto zveza FIM je podelila tudi štiri letne karte. Te so prejeli Avstralec Doyle, ki je bil do nesreče in poškodbe v igri za naslov prvaka, Danec Michelsen, ki je bil celo v igri za medaljo, ter malce presenetljivo še Nemec Huckenbeck in Čeh Kvech.



Zadnja dirka v Krškem se začne jutri ob šestnajstih popoldne. Tri ure prej pa imajo vsi dirkači še uradni trening.

Galerija