Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
bk
bk
18.09.2024 09:58:04
Deli članek:

Olimpija ob uvodu brez Roberta Saboliča, ki ne sme igrati. To je razlog (video)

HKO/Domen Jančič

Olimpija Ljubljana prvi vikend v novi sezoni lige ICEHL ne bo mogla računati na Roberta Saboliča.

Eden vodilnih slovenskih reprezentantov zadnjega desetletja in tudi kapetan risov Robert Sabolič, ki se je spomladi pridružil Olimpiji, ta konec tedna, ko se bo začela liga ICEHL, za zmaje ne bo igral.

Sabolič v bistvu ne sme igrati, ker ga je preteklo sezono, ko je igral za beljaški VSV, vodstvo lige ICEHL kaznovalo z dvema tekmama prepovedi igranja in 500 evri kazni.

Na zadnji tekmi Bolzana in VSV-ja v sezoni – šlo je za peto in tudi zadnjo tekmo četrtfinalne serije med ekipama – je Sabolič v 44. minuti zaradi udarca v območje glave oziroma vratu dobil kazen 5 + 20 minut, dan kasneje pa mu je disciplinska komisija kazen še povečala.

Kazen se ne glede na to, da je zdaj na vrsti nova sezona in da je Sabolič v drugem klubu, po pravilniku ne izbriše, kar pomeni, da bo Robert ta vikend na tekmah zmajev zgolj gledalec.

To je za zeleno-bele precejšen udarec, kajti 36-letni Jeseničan bo prihodnje ob Alexandru Lavoieju in Kalu Kerbashianu član udarne napadalne trojke Olimpije. V tem primeru ga bo nadomestil Nik Simšič.

V petek bo Olimpija gostila prav nekdanjega Saboličevega delodajalca iz Beljaka, v nedeljo pa Ljubljančane čaka obračun v Celovcu.

Posnetek prekrška si lahko ogledate na tej povezavi.