Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
bk
bk
18.08.2024 13:05:49
Deli članek:

Olimpija po uvodnih dveh testih popolna, navijači navdušili, prvi obrisi prikazanega obetajo

Martin Metelko

Dvanajst dni po prvem zboru in treningu ter posledično uradnem odprtju sezone so hokejisti Olimpije Ljubljane po zaključenem uvodnem ciklu priprav odigrali prvi pripravljalni tekmi v novi sezoni.

V startu so se pomerili s starimi znanci, z aktualnim podprvakom lige ICEHL, celovškim KAC-em, kjer bomo tudi letos spremljali slovenska napadalca Jana Muršaka in Luka Gomboca. Po uverturi so bili Ljubljančani lahko precej zadovoljni, pred več kot 1100 gledalci so v Tivoliju rdeče zmaje premagali z 2:1.

Ljubljančane je v vodstvo popeljala Žiga Pance, Celovčani so izid poravnali ob igralcu več, za zmago nad odlično avstrijsko ekipo pa je v 55. minuti poskrbel branilec, eden od novincev pri zmajih to sezono, Wyatt Ege.

Proti Celovčanom so gledalci že lahko videli prave obrise moštva Anttija Karhule, ki je dan kasneje, ko se je Olimpija pomerila še z romunskim moštvom Gyergyoi, ki igra v madžarsko-romunski ligi Erste, vratarja Lukaša Horaka, Roberta Saboliča, Blaža Gregorca in Žiga Pavlina pustil na tribuni.

Priložnost za igro so tako dobili tudi Tian Hebar, Rožle Bohinc in Lovro Kumanović, v vlogi drugega vratarja je bil Lan Kavčič, tokrat sta zaradi manjših poškodb zunaj postave ostala Maris Bičevskis in Miha Zajc. Tekmec, ki ima sicer v svojih vrstah kopico tujcev, se je izkazal za trd oreh, pa vendar je bila razlika v kakovosti očitna, na svoj račun pa so prišli tudi gledalci, ki so videli kar deset zadetkov.

V prihodnjih dveh tednih bo program treningov povsem drugačen, kajti včeraj se je reprezentanci pridružilo kar 13 zmajev, ki se bodo v Tivoli vrnili šele v prvem tednu septembra. Ne glede na manjko igralcev, bodo slovenski prvaki še pred koncem kvalifikacij za olimpijske igre odigrali tretjo pripravljalno tekmo, v petek, 30. avgusta, bodo v gosteh palice prekrižali s popolnoma prenovljenim Grazem.

Prva pripravljalna tekma
Olimpija Ljubljana – KAC Celovec 2:1 (1:0, 0:1, 1:0)
Ljubljana – Dvorana Tivoli. 1113 gledalcev. Glavna sodnika: Bajt in Bulovec. Linijska sodnika: Arlič in Crnkič (vsi Slovenija).
Strelci: 1:0 Pance (Sodja, Beričič, 16.), 1:1 From (Jensen Aabo, Muršak, 21., PP1), 2:1 Ege (Ćosić, Simšič, 55.).
Kazenske minute: Olimpija Ljubljana 6, KAC Celovec 14.

Olimpija Ljubljana: Horak, Kolin; Atwal, Mašič, Lavoie, Kerbashian, Sabolič; Ege, Gregorc, Kapel, Tomaževič, Mahkovec; Crnović, Pavlin, Mehle, Simšič, Vodlan; Ćosić, Pance, Beričič, Sodja. Glavni trener: Antti Karhula.


Druga pripravljalna tekma
Olimpija Ljubljana – Gyergyoi 6:4 (3:2, 1:0, 2:2)
Ljubljana – Dvorana Tivoli. 853 gledalcev. Glavna sodnika: Bajt in Bulovec. Linijska sodnika: Čertanc in Javornik (vsi Slovenija).
Strelci: 1:0 Lavoie (Kerbashian, Atwal, 8., PP1), 2:0 Kumanović (Atwal, Kerbashian, 11.), 2:1 Sylvestre (Vincze, Csaszar, 13.), 2:2 Szigeti (Gyorfy, Sandor Szekely, 13.), 3:2 Simšič (Tomaževič, Mašič, 16., PP1), 4:2 Beričič (Mehle, Simšič, 34.), 5:2 Beričič (Pance, Sodja, 45.), 5:3 Gyorfy (Vincze,Sylvestre, 56.), 5:4 Sylvestre (57.), 6:4 Vodlan (Simšič, Mehle, 60., EN).
Kazenske minute: Olimpija Ljubljana 6, Gyergyoi 10.

Olimpija Ljubljana: Kolin, Kavčič; Atwal, Mašič, Lavoie, Kerbashian, Kumanović; Ege, Ćosić, Kapel, Tomaževič, Mahkovec; Crnović, Hebar, Mehle, Simšič, Vodlan; Bohinc, Pance, Beričič, Sodja. Glavni trener: Antti Karhula.