Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
18.08.2024 12:56:55
Deli članek:

V Kanadi za svetovne naslove tudi dva mariborska čolna

V ponedeljek se v kanadskem mestu St. Catharines začenja svetovno veslaško prvenstvo za člane do 23 let in mladince. Nekdanja veslača Iztok Čop in Luka Špik sta v tem mestu leta 1999 osvojila naslov svetovnih prvakov, slovenske barve pa bodo letos v Kanadi zastopali štirje mariborski veslači, ki so v tej sezoni izpolnili selektorjeve kriterije.

Arne Završnik in Jakob Brglez bosta nastopila v dvojcu za člane do 23 let, kjer je prijavljenih 19 čolnov. Slovenska posadka se bo za polfinale borila z Nemčijo, Kanado, Paragvajem in Romunijo. V polfinale neposredno vodita le prvi dve mesti, ostale posadke čaka repasaž.

Hana Indihar in Lara Čas bosta nastopili v dvojnem dvojcu za mladinke, kjer je prijavljenih 17 čolnov. Z nastopi pričneta v sredo. Grčija, Kanada, Romunija in Nizozemska bodo konkurentke v drugi predtekmovalni skupini, tudi pri dekletih napredujeta v polfinale prva dva čolna, ostali morajo v repasaž.

"Ciljev ne želim napovedovati, so pa vsekakor visoki. Fanta sta imela v pripravljalnem obdobju nekaj težav s poškodbami, a smo jih upam da uspešno in pravi čas sanirali. Dekleti sta spomladi nastopili na evropskem prvenstvu in zgrešili finale. Nobena skrivnost za to ni, da želimo to zdaj popraviti. Trenirali smo trdo, dopusta in počitnic za nas ni bilo, verjamem, da smo dovolj kakovostni za finale, tam pa je treba iti na vse ali nič," je iz Kanade sporočil trener obeh posadk Primož Merf.