palestina Svet24.si

Bo Slovenija med prvimi priznala Palestino?

profimedia-0856756263 Svet24.si

Ukrajina bo v vojsko novačila zapornike

1664388706-21082006-3809c5aa897e1de8855faa79abd1a63c Necenzurirano

Konec stečaja cerkvenega Zvona: izgubljenih 800 ...

PERNULA mala seva-xx Reporter.si

Poglejte to razkošje nad Izolo: največja posest ...

jordan cigara Ekipa24.si

Pa to je noro! Neverjetna vila Michaela Jordana, ...

Poroka na prvi pogled Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kdo plačuje račune?

kolesarska dirka gvatemala Ekipa24.si

Noro! Ali je namerno zrušila kolesarja kot v ...

hu
hu
0 29.05.2023 09:55:10

Jan Muršak spet v ligi ICEHL? Dogovor z zmaji zelo blizu!

m24
Že 11 let je minilo, odkar je liga NHL nazadnje zaprla vrata zaradi 'lockouta'.

V sezoni 2012/13 so ledene ploskve v najboljšem hokejskem tekmovanju zaradi tega samevale točno tri mesece, tri tedne in en dan.

V vsakem slabem se pogosto najde tudi kakšna dobra stvar in omenjeni »lockout« je takratni (stari) Olimpiji prinesel veliko darilo. Jan Muršak, drugi Slovenec, ki je zaigral v ligi NHL, se je namreč odločil mesece »lockouta« prebiti v Ljubljani.


Takrat se je prvič srečal z ligo ICEHL (takrat EBEL), v kateri je pustil močan pečat. Na 30 tekmah je zbral kar 48 točk (19 + 29). Zadnjo tekmo v zeleno-belem dresu je Mariborčan, ki ga je ljubljansko občinstvo izredno vzljubilo, 6. januarja 2013 odigral na bežigrajskem stadionu na IceFestu.

Nato se je vrnil v ligo NHL in se na prvi tekmi za Detroit poškodoval. Po tem je v ligi NHL odigral samo še eno tekmo in se kasneje za več sezon preselil v ligo KHL, od tam pa še v Švico in na Švedsko. Za Frölundo je igral zadnje tri sezone. Mnogi so menili, da bo 35-letni napadalec drsalke to pomlad obesil na klin, a kaže, da se Muršak še ni naveličal hokeja, si ga pa želi igrati bližje domovini oziroma domačemu mestu.

mursak frolunda  pm
Profimedia

Avstrijski mediji so poročali, da obstaja velika verjetnost, da bo po 11 letih Muršak spet zaigral v ligi ICEHL. SŽ Olimpija zanj nima dovolj globokih žepov, jih pa imajo preostali klubi. Najbolj so se zanj ogreli pri graških panterjih in celovških rdečih zmajih in pričakovati je, da se bo nekdanji slovenski reprezentant in tudi kapetan risov, za katere je nazadnje igral na olimpijskih igral v Pjongčangu, letos res dokazoval v razširjenem avstrijskem tekmovanju.

TIČAR V BELJAK?
Za celovški KAC so zadnjo sezono igrali Rok Tičar, Luka Gomboc in Val Usnik, avstrijski kolegi pa so zadnje dni poročali tudi o tem, da so rdeči zmaji bojda Tičarja ponudili k rivalu v Beljak, kjer bosta naslednjo sezono igrala Robert Sabolič in Blaž Tomaževič. KAC naj bi to možnost zanikal. Tičar trenutno uradno še ni na seznamu igralcev KAC-a za naslednjo sezono. Imel je sicer pogodbo za preteklo sezono z možnostjo podaljšanja še za eno leto.

Značke: muršak, icehl

Članki iz rubrike