Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

plimovanje, piran, obala, morje, poplava-2023 Svet24.si

V Sloveniji je povprečen občan zadolžen za 629 ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

lara, topki, skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Skrivnost Larinih pletenih topkov

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
0 28.05.2023 21:16:05

Grka polovično uspešna, Rubljov potreboval štiri nize

Profimedia
Z uvodnimi obračuni se je začelo teniško odprto prvenstvo Francije v Parizu. Izpadla je Grkinja Maria Sakari, potem ko jo je Čehinja Karolina Muchova še drugič zapovrstjo ugnala v prvih krogih Rolanda Garrosa. Več sreče je imel njen rojak Stefanos Cicipas, ki je napredoval po štirih nizih. Niz je oddal tudi Rus Andrej Rubljov.

Sakari ni bila edina postavljena igralka, ki se je že uvodno nedeljo poslovila od pariškega grand slama. Med drugimi je izpadla tudi Poljakinja Magda Linette. Od polfinalistke letošnjega OP Avstralije je bila boljša nekdanja finalistka OP ZDA, Kanadčanka Leylah Fernandez. Brez drugega kroga je ostala še Kitajka Zhang Shuai po porazu proti Poljakinji Magdaleni Frech.

Zanesljivo je napredovala Belorusinja Arina Sabalenka. Zmagovalka Melbourna je proti Ukrajinki Marti Kostjuk oddala pet iger, Ukrajinka pa ji po koncu dvoboja ni stisnila roke.

V večernem sporedu igra še tretja nosilka, Američanka Jessica Pegula, ki se meri z rojakinjo Danielle Collins. Zvečer bo na igrišče stopila še lanska polfinalistka Rolanda Garrosa, Rusinja Darja Kasatkina. Pomerila se bo z Nemko Jule Niemeier.

Izpadla je tudi edina slovenska posameznica v glavnem delu žreba Tamara Zidanšek. Od polfinalistke Rolanda Garrosa 2021 je bila boljša Kitajka Zheng Qinwen s 6:3, 6:1.



V moški konkurenci sta po štirih nizih napredovala Cicipas in Rubljov. Prvi se je na igrišču potil tri ure in 16 minut, premagal pa je Čeha Jirija Veselyja s 7:5, 6:3, 4:6, 7:6 (7). Cicipas, ki je v Parizu peti nosilec, je pred dvema letoma tam igral v finalu in po vodstvu z 2:0 v nizih izgubil proti Novaku Đokoviću. Proti Srbu je izgubil tudi finale letošnjega OP Avstralije.

Rubljov dlje kot do četrtfinala na grand slamih še ni prišel. Zmagovalec letošnjega mastersa v Monte Carlu je oddal drugi niz proti Srbu Laslu Đereju, na koncu pa po dveh urah in pol slavil s 6:1, 3:6, 6:3, 6:4.

Od nosilcev sta imela še nekaj več dela Rus Karen Hačanov in Poljak Hubert Hurkacz, saj sta za napredovanje potrebovala pet nizov. Enajsti nosilec Hačanov je bil po zaostanku z 0:2 v nizih nato od Constanta Lestienna boljši s 3:6, 1:6, 6:2, 6:1, 6:3, medtem ko je 13. nosilec Hurkacz Belgijca Davida Goffina ugnal s 6:3, 5:7, 6:4, 2:6, 6:4.

Od nosilcev sta se poslovila Britanec Daniel Evans in Američan Ben Shelton. Prvega je s 3:0 v nizih ugnal Avstralec Thanasi Kokkinakis, drugi pa je po štirih nizih priznal premoč Italijanu Lorenzu Sonegu.

Značke: tenis, turnir, francija

Članki iz rubrike