Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 26.04.2023 13:50:06

Hokejska Olimpija močnejša za ameriškega napadalca

Luka Vovk
Ameriški napadalec Trevor Gooch je novi član hokejskega kluba SŽ Olimpija, so Ljubljančani sporočili v izjavi za javnost. Osemindvajsetletni Američan je to sezono z Aalborg Pirates osvojil dansko prvenstvo, danes pa podpisal pogodbo z Olimpijo. Dolžine sodelovanja niso sporočili.

Gooch je bil minulo sezono med najboljšimi strelci danske lige, na 64 tekmah v rednem delu in končnici je dosegel 55 točk (26 golov in 29 podaj). Pred prihodom v Aalborg je igral v ameriški ligi ECHL v dresu moštva Reading Royals ter na 65 tekmah dosegel 73 točk.

"Za prihod v Ljubljano sem se odločil, ker tu vidim odlično priložnost. Veselim se izziva in bom po svojih najboljših močeh pomagal klubu, da se vrne na zmagovita pota. Slišal sem same dobre stvari o mestu, zato sem navdušen, da se podajam novim izzivom naproti," je v izjavi za ljubljansko zasedbo dejal 28-letni Američan.



"Trevor je odličen strelec, ki se dobro odkriva in zna izkoristiti tako ustvarjene priložnosti za gol. Je močan in energičen napadalec, ki je točkovno zelo učinkovit. Njegovi nekdanji soigralci in trenerji so pohvalili tudi njegov moštven duh in predanost ekipi," pa je o novi okrepitvi dejal Anže Ulčar, direktor SŽ Olimpije.

Ljubljančani so v tej sezoni lige ICEHL zasedli 12. mesto med 13 ekipami in ostali brez končnice. Na domačih tleh pa so osvojili dvojno krono s pokalnim in državnim naslovom.

Značke: hokej, sta

Članki iz rubrike