Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
zsis
zsis
25.04.2023 13:21:07
Deli članek:

V Italiji so se izkazali

ZSIS

Slovenska parakolesarska reprezentanca je s cestno dirko v kategoriji MB (tandem) zaključila naporna dva vikenda tekmovanj.

»Prejšnji konec tedna smo se udeležili dirke C1 v Marini di Massa v Italiji. Namen dirke je bil predvsem dvig forme in iskanje tekmovalnih občutkov. Rezultati res niso bili v prvem planu, toda vseeno težko rečem, da smo bili z doseženim zadovoljni,« je prvi teden ocenil trener Aleš Suhadolnik. Precej bolje je potekala tekma UCI svetovni pokal te dni v italijanskem Maniagu, kjer je v slovenski paradni disciplini – cestna dirka H3 – Anej Doplihar dosegel izvrstno peto mesto. Po razočaranju na kronometru, kjer je s 27. mestom krepko zaostal za pričakovanji, je v cestni dirki dokazal, da sodi v sam svetovni vrh parakolesarstva. »Čestitke tudi vsem drugim fantom za pošteno in trdo borbo. Užitek vas je spremljati,« je dodal Suhadolnik. »Stvari so se zložile tako, kot smo si želeli, in pokazal se je rezultat treningov čez zimo. Peto mesto na svetovnem pokalu mi daje dodatno motivacijo za naprej,« pa je uspeh komentiral Anej Doplihar. Naslednji svetovni pokal bo med 4. in 7. majem 2023 v belgijskem mestu Oostende. (zsis.si)
Izidi, Anej Doplihar: 5. mesto – cestna dirka, 27. mesto – kronometer, Jure Furlanič: 21. mesto – cestna dirka, 20. mesto – kronometer, Janez Cankar/Boris Praznik: 21. mesto – cestna dirka, 21. mesto – kronometer

Postani športnik
Vas mika, da se tudi sami preizkusite v parašportu? Pišite na e-naslov grega.dolinar@zsis.si in pomagali vam bodo! Tule je seznam vsem športnih klubov in okolj, ki omogočajo vadbo: https://www.zsis.si/postanisportnik/ponudniki-programov/ Postani športnik.