Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
zsis
zsis
25.04.2023 13:25:08
Deli članek:

Odbojkarice gostijo zlato ligo narodov

ZSIS

Pred slovensko žensko reprezentanco odbojke sede je v aprilu prvi tekmovalni presežek v letu 2023.

Slovenija bo vnovič gostila zlato ligo narodov. V Šempetru bo med 28. in 30. aprilom na sporedu tekmovanje elitnih evropskih reprezentanc, ki se bodo borile za naslov. Sodelovale bodo reprezentance Slovenije, Ukrajine, Nemčije, Poljske in Italije.
»Merilo se bo pet najboljših držav, to bo še močnejše kot evropsko prvenstvo. Čakajo nas zelo zahtevne in izenačene tekme, težko bi določil favorita. Morda za odtenek izstopa Italija,« je tekmovanje v Šempetru napovedal slovenski selektor Simon Božič in poudaril, da liga narodov ni le prestižna, ampak tudi zelo tekmovalna. Na tem tekmovanju ekipe dobijo točke, ki v prihodnje vplivajo na razvrstitev pri žrebu za evropsko prvenstvo.
»Slovenija ima vedno visoka pričakovanja. Imamo tudi nekaj težav s poškodbami. Malce smo omejeni v pripravi na tekmovanje, saj so poškodovane Suzana Ocepek, Klara Vrabič in Valentyna Brik. A vse to bomo poskušali sanirati, to tekmovanje pa je za nas tudi dobra priprava na evropsko prvenstvo,« je še povedal selektor Božič.
Reprezentanca se je na ligo narodov pripravila tudi na skupnih pripravah z Ukrajino, s katero so se doma merili pretekli vikend. Pred to sezono je prišlo tudi do sprememb v strokovnem kadru naše reprezentance, saj se mu je pridružila izkušena reprezentantka Danica Gošnak. Selektor Simon Božič pa je napovedal, da bo na tekmovanju v Šempetru predstavil nove tri mlade igralke! Fantje, članska moška reprezentanca, bodo ligo narodov odigrali prihodnji mesec v Angliji.
Spored tekmovanja, 28. aprila: Nemčija – Ukrajina (13.00), Poljska – Slovenija (15.00), Ukrajina – Nemčija (17.00)m Slovenija – Nemčija (19.00); 29. aprila: Poljska – Italija (10.00), Slovenija – Ukrajina (12.00), Nemčija – Poljska (16.00), Italija – Slovenija (18.00); 30. aprila: Ukrajina – Poljska (9.00), Italija – Nemčija (11.00); tekma za 3. mesto (14.00); finale (16.00)