nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

gabriela doncic 24 Ekipa24.si

Uau! Luka Dončić pokazal izjemno darilo, ki ga ...

marko in jerneja Njena.si

Poroka na prvi pogled: Trk realnosti takoj po ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Barbara Kavčič
Barbara Kavčič
0 02.03.2023 10:20:37

Celjani bodo z vstopom v ligo AHL pisali novo spodbudno hokejsko zgodbo: Tudi tu ima svojo dušo

Luka Vovk
Idilični celjski Stari grad lepše kulise pred začetkom nove spodbudne hokejske dogodivščine na Štajerskem res ne bi mogel ponuditi. Za približno 600 let starimi stenami je v torek na dan vzklila nova zgodba, za katero verjamemo, da bo naš hokejski prostor zaznamovala še vrsto let. V ozadju težav na Jesenicah so v ospredje zdaj pogumno stopili Celjani, 'mali' klub z veliki ambicijami, željami, cilji, ki bo odslej na slovenskem športnem zemljevidu puščal veliko večji odtis.

Celjani so pred dnevi uradno naznanili, da so pripravljeni na nov, zanje velik korak. Rumeno-modri iz mesta ob Savinji so ga z letošnjimi rezultati članskega moštva napovedovali. Prva kolajna bronastega leska po 29 letih v državnem prvenstvu je močno nakazala, da so na pravi poti. Oziroma da v bistvu druge poti, kot je ta, ki je vodila v ligo AHL, zanje ni več. V prihodnje četo Gala Korena, ki se je kot prva uvrstila v polfinale lige IHL, čakajo zadnje tekme v tem tekmovanju. Nato bodo ta vrata zaprli in z velikim veseljem širnega slovenskega hokejskega prostora odprli nova.

tiskovna_hokej_celje 23_LV
Luka Vovk

"To je zgodovinski dan za celjski hokej, ki ima pestro 75-letno zgodovino, polno vzponov in padcev. V zadnjih letih smo se našli entuziasti in se odločili dvigniti klub na višjo raven," je radostno pred številnimi predstavniki medijev uvodoma glede vstopa v alpsko ligo dejal predsednik kluba Vid Valenčak.

PRORAČUN ZAGOTOVLJEN ZA DVE SEZONI
Rezultati so sledili trdemu delu, vse se je zlagalo in naposled tudi zložilo v pravo obliko. "Logična posledica vsega tega je alpska liga. Želimo si naprej, želimo si višje. Prepričan sem, da je to začetek lepe hokejske zgodbe na štajerskem," zatrdno verjame Valenčak, ki je hkrati izpostavil, da tega projekta ne bi mogli speljati brez pomoči lokalne skupnosti, mestne občine Celje, Hokejske zveze Slovenije in vseh zvestih sponzorjev ter novega generalnega pokrovitelja, podjetja RST Pellet, ki je prizadevanjem in željam Celjanov postavilo piko na i.

vid valencak hokej celje 23 lv
Vid Valenčak
Luka Vovk

Proračun bo klub za igranje v ligi AHL precej povečal. Znašal bo vsaj 300 tisoč evrov, kar je 30 do 40 odstotkov več od zdajšnjega. "Ta proračun imamo v veliki meri zagotovljen, za naslednji dve leti v tej številki ne vidim težav," je pojasnil predsednik Celjanov.

VELIKE REVOLUCIJE NE BO
Župan mestne občine Celje Matija Kovač je prav tako z navdušenjem pozdravil ta hokejski projekt. Mesto Celje, ki ima v dolgoročnih načrtih tudi gradnjo nove ledene dvorane na drugi lokaciji, bo sicer hokejskemu klubu v prihodnje pomagalo predvsem z infrastrukturnimi projekti v smislu določenih osvežitev delov – slačilnic in tribun – dvorane v Mestnem parku.

tiskovna hokej celje 23 LV
Luka Vovk

V tej bo od naslednje sezone naprej mogoče gledati hokej precej višje ravni, kot je to mogoče zdaj. Takoj se ob takih korakih pomisli na moč ekipe, ki želi biti na ledu konkurenčna. V osnovi bodo Celjani stavili na letošnje ogrodje, pa na mlade hokejiste svoje šole, velike revolucije, pravijo, v ekipi ne bo, za oblikovanje moštva bo zadolžen šef celjske klopi Gal Koren v navezi s predsednikom Valenčakom. Temu se bosta v večji meri posvetila po koncu te sezone, poleti pa bodo na podlagi že sestavljenega moštva na Partizanski cesti 3a lažje postavili tudi rezultatske cilje, osnovni pa – kot vedno v vsakem klubu – končnica.

Vsi vemo, da v športnem pogledu v knežjem mestu vlada rokomet, temu sledi nogomet, a predsednik kluba in župan sta prepričana, da bo Celje z ligo AHL gledalce pritegnilo tudi na tribune hokejske dvorane. "Pripadam generaciji, ki je v tej dvorani že videla nabito polno tribuno. Vem, da imajo Celjani radi hokej, da ima ta v Celju svojo dušo. Prepričan sem, da z obiskom tekem ne bo težav," je dejal Vid Valenčak.

Značke: celje, hokej, liga-ahl

Članki iz rubrike