stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

STA
STA
0 25.02.2023 09:40:26

Kopitarjevi Kralji spet zmagali!

Profimedia
Hokejisti Los Angelesa so ponoči gostovali pri New York Islanders in se veselili zmage s 3:2. Z novo zmago so potrdili drugo mesto na zahodu, kjer za točko zaostajajo za Las Vegasom.

Dan po nesrečnem porazu v New Jerseyju, kjer je Los Angeles vodil vse do 20 sekund pred koncem, Anže Kopitar je dosegel gol in podajo, nato pa izgubil v podaljšku, je ekipa iz Kalifornije vendarle uspela rešiti tesno prednost in se veselila nove zmage.

Phillip Danault in Artur Kalijev sta v UBS Areni v 27. in 29. minuti v vsega 82 sekundah poskrbela za vodstvo kraljev z 2:0, Gabriel Vilardi pa je v 33. poskrbel celo za 3:0.

Noah Dobson je še v drugem delu znižal razliko. V zadnjem delu je Adam Pelech New York pripeljal na 2:3, v zadnjih štirih minutah in pol pa so gostje vendarle ubranili minimalno prednost. Jonathan Quick je na tekmi zbral 16 obramb.


Los Angeles ostaja v New Yorku in po prostem večeru jih čaka še obračun z Rangers.

Na vzhodu je Carolina potrdila vodilni položaj v metropolitanski skupini in s 4:0 ugnala Ottawo. Ob napadalcih je blestel tudi vratar Antti Raanta, ki je zbral kar 32 obramb.

Tesno je slavil Toronto, druga ekipa atlantske skupine, ki je doma z 2:1 po podaljšku ugnal Minnesoto. Strelec odločilnega gola je bil William Nylander.

Na ostalih tekmah so slavili gostje. Buffalo, kar dvakrat je zadel Jeff Skinner, je s 3:1 ugnal Florido, Montreal s 5:2 Philadelphio in Colorado kar s 5:1 Winnipeg. Na tej tekmi je spet blestel Nathan MacKinnon, ki je že na šesti tekmi zaporedoma dosegel vsaj dve strelski točki.

Značke: hokej, nhl

Članki iz rubrike