franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

STA
STA
0 01.03.2023 08:13:53

Šele drugič v karieri! Kakšna predstava Kopitarja, Slovenec zablestel s štirimi zadetki! (video)

Profimedia
Hokejisti Los Angeles Kings so v severnoameriški ligi NHL dosegli zmago v gosteh v Winnipegu, kjer so domačo zasedbo Jets premagali po pravi drami po kazenskih strelih s 6:5. Junak tekme je bil slovenski as Anže Kopitar, ki je v rednem delu tekme zabil kar štiri gole.

Winnipeg je podjetneje začel tekmo. V prvi tretjini je povedel z 2:0, potem ko je oba gola dosegel Josh Morrissey.

Že na začetku druge tretjine se je izkazal kapetan gostov. Kopitar je na 1:2 znižal ob moštveni premoči na ledu po le 26 sekundah druge tretjine.

Domači so nato povišali na 3:1. A je znova udaril slovenski hokejist, ki je v razmaku manj kot dveh minut dosegel kar dva gola, za 2:3 in prvo izenačenje 3:3, in sicer v 30. in 31. minuti tekme.

V drugi tretjini je padlo kar šest golov. Winnipeg je tretjino končal z vodstvom 5:3. A je znova zablestel Kopitar, ki je na 4:5 znižal v drugi minuti zadnje tretjine. Zadnji gol v rednem delu tekme je dosegel Kopitarjev soigralec Gabe Villardi štiri minute in šest sekund pred koncem za 5:5.


O zmagovalcu so odločali kazenski streli. Najbolj zbran je bil Adrian Kempe, ki je bil edini uspešen izvajalec kazenskega strela za zmago kraljev v Canada Life Centru.

Kopitar je prišel do svoje druge tekme s štirimi goli v karieri v 17 sezonah v ligi NHL. Izenačil je svoj rekord po številu golov na eni tekmi. Pred tekmo v Winnipegu mu je takšen podvig uspel 22. marca 2018, ko so kralji Colorado Avalanche premagali s 7:1. Kopitar je pri 35 letih vpisal karierno 44. tekmo, na kateri je zabil več golov.

"Imel je vročo roko. Karkoli je ustrelil, je bila priložnost," je bil navdušen trener Los Angelesa Todd McLellan.

"Ne samo, da je dosegel štiri gole, ampak bi jih verjetno lahko dosegel šest, tako da smo res veseli zanj. Res je bil odličen vodja, ko je stopil v ospredje in nas popeljal skozi, ko ni kazalo najbolje. Veliko drugih fantov mu je sledilo."

"To je bila velika zmaga," je dejal Kopitar. "Očitno sem vesel, da lahko prispevam in pokažem značaj na tekmi takrat, ko nam ni šlo, da smo se vrnili in na koncu zmagali v kazenskih strelih. To sta dve zelo veliki točki za nas."

Značke: hokej, nhl

Članki iz rubrike